Boekrecensies,  Fantasy,  Young adult

Koninginnen – Kendare Blake

Koninginnen
Bij het zien van de cover dacht ik: wauw! Bij het lezen van de achterflap was ik nog niet helemaal enthousiast. Het was voor mijn gevoel echter wel weer tijd om een goede young adult te lezen. Een reden waarom ik er toch voor koos om dit boek te gaan lezen. Of het boek het waard was, lees je hier!

Eén troon…
Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.
Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.
Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…

Koninginnen vertelt het verhaal over Mirabella, Katherine en Arsinoe. Elk hoofdstuk in het boek is vanuit een ander personage. Dit was ook de reden waarom ik het in het begin een erg lastig boek vond. Er kwamen zó veel personages in voor, dat ik de draad vaak even kwijt raakten. Vrienden van de drieling, die elk ook weer hun eigen verhaal hadden. Het was wennen, en vaak keek ik nog even snel op de achterkant om er zeker van te zijn dat het écht niet één van de drieling was. Na ongeveer 100 pagina’s herkende je de personages wel, wat ook weer helpt omdat alles wat meer naar elkaar toe groeit. Het verhaal moet hierdoor wel echt even op gang komen. Eenmaal op gang gaat het ook maar door! Het is goed om het verhaal goed en duidelijk in te wijden, maar wat mij betreft hoeft dit niet altijd bij een serie van boeken. Het is dat ik wist dat heel veel mensen super enthousiast waren over dit boek, en daarom goed doorlas. Maar ik heb er zeker langer over gedaan dan ik normaal gesproken doe over een boek.

‘Een heerlijke young adult, met een vleugje fantasie’

Naast deze minpuntjes, ben ik zeker niet negatief over dit boek. Maar mocht je dit boek lezen en denken: ik kom er gewoon niet goed in.. Blijf doorlezen! Naarmate het verhaal vorderde vond ik het namelijk steeds leuker en leuker worden. Je begrijpt de personages meer, krijgt meer respect voor de meisjes én het verhaal gaat steeds sneller. De laatste 200 pagina’s heb ik denk ik net zo snel uitgelezen als de eerste 100 pagina’s. Iets dat jammer is, omdat het even op gang moet komen, maar je krijgt er zeker wel iets voor terug.
Het verhaal is een heerlijke young adult, met een vleugje fantasie. De fantasie vond ik echter niet zo erg er doorheen komen (ondanks hun krachten), omdat het zo normaal gebracht wordt. Mocht je niet van fantasy houden, denk ik dat dit verhaal je misschien nog wel zou kunnen liggen. Zeker een goed boek, voor elke young adult liefhebber.

Ben je benieuwd naar dit boek? Omdat het de Boekenweek voor Jongeren is, hebben we een leuk cadeautje morgen!

Koninginnen

Titel: Koninginnen (Three Dark Crowns #1)
Auteur:  Kendare Blake
Verschenen: 10 juli 2018
Pagina’s: 352
Uitgever: Harper Collins

bol-button

Rating: 3/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *