De koningin en de favoriet
Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

De koningin en de favoriet – Kiera Cass

Ik ben een groot liefhebber van de Selectie serie. Die boeken zijn fantastisch en ik verslind ze altijd in een mum van tijd. De koningin en de favoriet is een tussenboekje en bestaat uit twee verhalen: De koningin en De favoriet. De koningin gaat over koningin Amberlee en De favoriet over Marlee.

Waar gaat De koningin en de favoriet over?

In De koningin & de favoriet zijn twee novelles in de populaire Selection-serie gebundeld. Kiera Cass neemt de lezer weer mee naar de fascinerende wereld van De selectie en beschrijft de ervaringen van twee geliefde personages uit de serie.
Voordat America’s verhaal begon, kwam een ander meisje naar het paleis om te strijden om de hand van een andere prins. In De koningin volgen we prins Maxons moeder, Amberly.
Marlee Tames deed mee aan de Selectie om prins Maxons hart te winnen, maar haar eigen hart had andere ideeën. De favoriet vertelt het verhaal van de geheime liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

Het is inmiddels al even geleden dat dit boek is verschenen, maar het is zeker een boek dat nog benoemd mag worden! Als je de overige Selectie-boeken al hebt gelezen mag dit boek namelijk niet ontbreken aan je boekencollectie.

Zoals eerder genoemd lees je in De koningin over koningin Amberlee, zij is de moeder van prins Maxon. In dit verhaal kom je er achter hoe zij haar periode tijdens de selectie van haar man heeft ervaren. Je hebt in de eerste drie boeken kunnen lezen over America, daardoor heb je al een beetje een beeld van hoe het er aan toe gaat tijden zo’n selectie. Hier merk je toch dat het ietwat anders is gegaan. In De favoriet lees je over Marlee, die meedoet aan de selectie van Maxon. Tijdens haar selectie wordt zij verliefd op officier Carter, iets wat totaal niet de bedoeling is. In De favoriet lees je hoe deze liefde is ontstaan.

Kiera Cass heeft een enorm fijne schrijfstijl. Dit boek telt dan ook maar 136 pagina’s, en is eigenlijk een novella, maar leest toch heel snel door. Ik had hem binnen een dag gelezen. Heerlijk, ik houd van zulke novella’s.

Wil je De koningin en de favoriet gaan lezen? Lees hem dan na De one. Je kent namelijk alle personages al en dit zorgt voor wat extra insights. Het boek is zeker een aanrader als je al een fan bent van De selectie-serie. Inmiddels is alweer het laatste boek uit van De selectie-serie, helaas, want ik kan geen genoeg krijgen van deze wereld!

Meer recensies lezen van de boeken van Kiera Cass? Klik dan hier.

Val voor mijTitel: De koningin en de favoriet
Auteur: Kiera Cass
Verschenen: oktober 2015
Pagina’s: 136
Uitgever: Van Goor
Oorspronkelijke titel: Happily Ever After

bol-button

Rating: 4/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *