Nieuws

Kom naar Tilt Festival in Tilburg!


Woon jij in de buurt van Tilburg? Wil jij graag schrijvers ontmoeten of ben je juist gek van theater, beeld en muziek? Dan is Tilt Festival waarschijnlijk echt iets voor jou! Van 29 maart tot en met 1 april vindt in Tilburg het jaarlijkse literaire festival plaats.

Wat is Tilt Festival?

Tilt festival bestaat al zeven jaar. In die zeven jaar zijn zij uitgegroeid tot één van de grootste literaire festivals van het zuiden. Vier dagen lang zit je midden in de literatuur, muziek, beeld en theater, mét de meest originele invalshoeken. Het doel van Tilt is ook om de literaire infrastructuur in de regio Noord-Brabant te versterken. Iets dat aardig goed gaat op deze manier. Literatuur is natuurlijk niet alleen in boekvorm te vinden. Dit festival laat zien dat je het ook via theater, debat of dialoog kan beleven.
Kaartjes kan je kopen via de website, maar er zijn ook verschillende delen gratis te bezoeken!

Wanneer?

Op woensdag 29 maart trapt Tilt Festival af. Dit festival duurt 4 dagen, de laatste dag is zaterdag 1 april.

Waar?

Alles is te vinden in de historische Willem II straat in Tilburg. Deze is echt ontzettend makkelijk te bereiken vanaf het station Tilburg, namelijk maar vijf minuten lopen. Ook voor mensen die niet uit de buurt komen is het festival dus erg makkelijk te bereiken.

Programma Tilt

Woensdag
De ontvangst van Tilt’s writer in residence Yves Petry.
Tilburgers lezen fragmenten uit het werk van Petry voor, Yves zelf geeft tekst en uitleg bij de gekozen passages.
Locatie: De Kennismakerij | 17.00 uur | gratis

NIGHTWATCH – literair concert met Dimitri Verhulst & Too Noisy Fish
Een broeierig liveoptreden van auteur Dimitri Verhulst, pianotrio Too Noisy Fish en videasten Trisha De Cuyper en Jan Lapeire. Dit optreden is een speciale Tilteditie van ParaBIEBop, waarin Paradox en de Bibliotheek Midden-Brabant jazz en literatuur samenbrengen.
Locatie: Jazzcafé Paradox | 19.30 uur | €15/€12 Hier te koop

Donderdag
Straat op Tilt
Vier verrassende ruimtes, vier ongewone voorstellingen. Vier groepen bezoekers die de literatuur bijna kunnen aanraken, ruiken, proeven. Straat op Tilt is een unieke wandeling door de Willem II Straat. Een poëtische route langs jong talent en gevestigde namen, langs installaties en performances, intieme dialogen en opengeslagen boeken. Op plaatsen waar je anders nooit komt, zoals de Tilburgse Synagoge en het gebouw van de RIBW.
Locatie: de Willem II Straat | 19.00 uur | €10/€7,50 Hier te koop


Vrijdag
Film op Tilt
Vier dagen lang is hij de Writer in Residence. Sinds 2014 heeft Tilt een writer in residence in huis die tijdens het festival verslag doet van zijn of haar indrukken van Tilburg. Daar komt een publicatie over, deze keer dus Yves Petry (1967). Samen met zijn voorgangster Maartje Wortel (1982, Tilt writer in residence 2016, met haar publicatie Goudvissen en beton dat met Das Mag is uitgegeven) duikt hij in de wereld van het witte doek. Hoe verhoudt het woord zich tot het beeld? Wat zijn de raakvlakken van film en literatuur? Waardoor heeft onze stadgastschrijver zich laten inspireren? Dat hoor en zie je bij Film op Tilt, in Cinecitta, op de vrijdagavond. De keuzefilm van Yves is Le charme discret de la bourgeoisie, een Franse filmkomedie uit 1972 van regisseur Luis Buñuel. Dat belooft wirwar van intriges en spraakmakende scènes. Dat belooft bizar. Dat belooft Tilt. En Yves Petry.
Locatie: Cinecitta | 20.00 uur | €7,50 voor het interview, €15 voor combiticket interview en filmvertoning Hier te koop

Zaterdag
Literaire hoogtepunt
In alle zalen, hoeken en kieren van De NWE Vorst kun je terecht voor jonge en gevestigde namen uit de literatuur, muziek, beeldende kunst en theater.
De NWE Vorst | 20.00 uur | €20/€15 hier te koop

Zie hieronder welke gasten er komen. De hele avond door zijn er ook signeersessies.

Ga jij ook naar Tilt Festival in Tilburg?

Dit artikel is in samenwerking met Tilt Festival

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *