Nieuws

Kom jij ook naar het OBA YA Festival 2018?


Wij vinden het te gek dat er de laatste tijd zo veel leuke Young Adult-festivals worden georganiseerd in Nederland. Op donderdag 17 mei 2018 vindt er weer een hele leuke plaats! Dit keer het OBA YA Festival, een dag die in het teken staat van Young Adult boeken en de Jonge Jury. Tijdens deze middag worden er leuke workshops gegeven, kun je jouw favoriete YA-schrijvers ontmoeten en standjes bezoeken waar je boeken kan kopen! En heel leuk nieuws: wij zijn er ook bij om een workshop te geven!

Wij geven een workshop over boekbloggen

De OBA, de bibliotheek van Amsterdam, heeft ontzettend veel tofs op touw gezet voor echte bookjunkies! Naast dat je boordevol YA-schrijvers kan ontmoeten, nieuwe boeken kan kopen bij bijvoorbeeld Blossom Books, worden er ook workshops gegeven, waaronder eentje van ons. Tijdens onze workshop leren Danique V. en Yara je alle ins en outs over het schrijven van een artikel voor een boekenblog. Hoe start je een blog, waar moet je op letten tijdens het schrijven van een artikel en hoe maak je de mooiste foto’s die je zowel voor je boekenblog als bookstagram kan gebruiken? Na onze workshop weet jij precies hoe je aan de slag moet gaan. We zouden het super leuk vinden om jullie daar te ontmoeten!

Naast onze workshop, kun je ook bij vele andere workshops aansluiten. Zo geven onder meer schrijfsters Margje Woodrow, Chinouk Thijssen en auteur Buddy Tegenbosch een kijkje in hun keuken. In het OBA Theater vindt een programma plaats met muziek, filmfragmenten en een vraaggesprek met verschillende workshopgevers. Hieronder vind je het complete programma.

Het programma in het kort

14.30 – 14.45 – Festivalzone met o.a. stands, workshops en meet & greet met uitgeverijen
15.00 – 15.45 – Workshopronde 1, met o.a. Natasza Tardio, Buddy Tegenbosch, Zon & Maan, Adorable Books
16.00 – 16.30 – Programma in het theater met Buddy Tegenbosch, Margje Woodrow en Natasza Tardio.
16.45 – 17.30 – Workshopronde 2 met o.a. radioprogramma ‘hoe debuteer ik bij een bekende uitgeverij?’ en Chinouk Thijssen geeft tips.
16.45 – 18.00 – Festivalzone met o.a. stands, workshops en meet & greet met uitgeverijen

Wie, wat, waar?

  • Wanneer: donderdag 17 mei 2018, 14.30 – 18.00 uur
  • Waar: OBA Theater, Centrale OBA (Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam)
  • Prijs: kaartjes kosten € 10,- en € 5,- met een OBA-pas. Wist je dat een OBA-lidmaatschap gratis is voor iedereen t/m 18 jaar?

Speciaal voor mensen uit Amsterdam organiseert OBA een leuke winactie voor VIP-kaarten. Wil je meer informatie hierover en over het OBA YA Festival? Bekijk dan deze speciale pagina van OBA. Klik hier om een kaartje te kopen en o.a. onze workshop bij te wonen (zouden wij heel leuk vinden!).

Zien wij jou op 17 mei in Amsterdam?

In samenwerking met OBA / afbeelding van @justonemorebooknl

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *