Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Chicklit

Ik kom je halen – Marijke Vos


Ik kom je halen verscheen afgelopen januari in de boekhandels. Sophie van de Adorable Bookclub las deze chicklit die je meeneemt naar Amerika! Benieuwd wat zij ervan vond? Lees snel verder!

Lotte en Sophie zijn al beste vriendinnen zolang ze zich kunnen herinneren. Als Sophie voor haar werk naar New York moet, vindt Lotte dit dan ook gewoon leuk voor haar. Echt. Vooruit, ze is ook een tikkeltje jaloers. Als de berichtjes van Sophie langzaamaan van toon veranderen en uiteindelijk uitblijven weet Lotte dan ook zeker dat er iets mis is. Ze hoeft geen seconde na te denken, pakt haar spullen en vliegt de wereld over om haar beste vriendin te gaan zoeken. Een doldwaze spannende roadtrip dwars door Amerika, vol gekke en inspirerende personages gebaseerd op ware vriendschap.

Sophie leeft het leven waar Lotte alleen maar over kan dromen. Ze heeft de baan die Lotte graag zou willen hebben, een goed salaris én mag ook nog eens naar New York voor haar werk. Lotte heeft al een tijdje geen werk meer en wil dolgraag werken in hetzelfde bedrijf als haar beste vriendin. Deze kans krijgt ze als er een functie vrijkomt. Sophie zit ondertussen in New York en vertelt haar over die ene knappe man die ze heeft mogen ontmoeten daar. Het klinkt zo perfect voor Lotte dat ze nog wat meer wegdroomt over het leven van Sophie.

Na een tijdje krijgt ze steeds minder berichtjes van Sophie en wanneer Sophie niet meer online komt op whatsapp pakt ze haar koffers en vliegt ze naar New York om haar vriendin te redden. Want als ze niet online komt móét er iets ernstigs zijn!

Ik kom je halen is een aanrader voor tieners om lekker mee weg te dromen!’

Het boek is een fijne weglezer en voor mijn gevoel geschreven voor een iets jongere doelgroep. Het boek mist naar mijn mening wat diepgang en realisme. Het is natuurlijk niet heel realistisch dat als iemand één dag niet online is op whatsapp, je meteen je koffers pakt om naar New York te vliegen. De reis van Lotte verloopt natuurlijk niet voorspoedig, maar is alles behalve voorspelbaar. Ze maakt de gekste dingen mee en de schrijfster neemt je mee in de gekke dingen die alleen in Amerika kunnen.

Ik kom je halen is ideaal leesvoer tijdens een (korte) vlucht of tijdens een retourtje met de trein. Je vliegt door de bladzijdes heen en omdat het boek niet zo dik is, is het enorm geschikt om mee te nemen. Over het algemeen is het een prima boek. Helaas vind ik het boek meer voor tieners en hierdoor kon ik me waarschijnlijk wat minder inleven in de personages. Mocht je dus van deze leeftijdsgroep zijn dan is het zeker een aanrader om lekker mee weg te dromen!

Meer recensies lezen van de boeken van Marijke Vos? Klik dan hier.

Ik kom je halen

Titel: Ik kom je halen
Auteur: Marijke Vos
Verschenen: januari 2018
Pagina’s: 182
Uitgever: Scelta Publishing

bol-button

Rating: 2.5/5

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.