e-reader

Kobo Aura (edition 2) e-reader


Weet je wat echt een vervelend gevoel is? Dat je e-reader er net mee ophoudt, vlak voor je op vakantie gaat. Dat had ik afgelopen mei, dus was ik gedoemd om een nieuwe te kopen. Gelukkig kwam ik er drie dagen daarvoor achter, dus kon ik er mooi een bestellen op Coolblue. En het werd uiteindelijk de Kobo Aura (edition 2). Vandaag vertel ik jullie mijn mening erover.

Ik moet eerlijk bekennen dat dit mijn eerste Kobo e-reader is. Hiervoor had ik een Sony PRS-T2 (raad ik dus af, aangezien de accu uit het niets niet meer oplaadt). Ik besloot dus dit keer voor het bekendste e-reader merk te gaan: Kobo. Nu zijn er verschillende Kobo’s en heb ik op het internet vergeleken en gekeken wat voor mij de beste was.

Kobo Auro (edition 2)

Uiteindelijk kwam ik uit op de Kobo Aura (edition 2). Een compacte, simpele e-reader die alles bevat wat ik nodig had. Op de e-reader zit schermverlichting die je kan aanpassen. Je kunt er dus ook voor kiezen om zonder licht te lezen. Ik vind het heel fijn dat je het zelf kan aanpassen of uitzetten. Hierdoor kun je een perfect licht instellen. Ook zit er WiFi op (handig als je rechtstreeks boeken wilt kopen). De e-reader heeft een geheugen van 4 GB, meer dan genoeg. Daarnaast is hij niet te groot, waardoor je hem makkelijk in één hand kan vasthouden. Handig als je op je rug leest.

De e-reader voelt licht aan en reageert goed. Eerst moest ik even uitvinden hoe ik het menu weer tevoorschijn toverde en hoe ik de schermresolutie kon aanpassen. Maar dit is gewoon een beetje klikken en proberen. Kobo beweert dat de batterij één maand meegaat. Nu kan ik dat niet zo goed beoordelen, omdat ik de e-reader niet iedere dag gebruik. Wel heb ik hem op vakantie de hele dag gebruikt en was hij na een week nog niets eens voor de helft leeg. Dus dat is erg positief. De letters zijn de juiste grootte, maar ook dit kun je aanpassen.

Wat ik daarnaast echt heel leuk vind (dit had ik niet bij mijn Sony e-reader) zijn de leesstatistieken. Hierin kun je zien hoe ver je met een boek bent, hoeveel je er al hebt gelezen en gewoon een beetje je statistieken bijhouden. Dit vind ik een leuk extraatje. Daarnaast vind ik het mooi hoe de hoofdpagina is ingedeeld.

Al met al is de Kobo Aura (edition 2) een fijne, handzame e-reader. Tot nu toe werkt hij naar behoren en vind ik hem erg fijn voor onderweg. Er kunnen meer dan genoeg boeken op, dus ik ben nog wel een tijdje zoet. Naast de e-reader, kocht ik ook een beschermhoes. Dit is de Kobo Aura Sleep Cover Case in de blauwe kleur. Deze sluit echt perfect om de e-reader en heeft een magneet in de klep, waardoor de e-reader automatisch op slaapstand gaat. Daarnaast kun je de klep omvouwen naar de achterkant, waar hij ook vast blijft zitten vanwege de magneet. Super handig! Wat ook fijn is, is dat deze hoes precies een uitsnede heeft bij de aan/uit-knop. Deze kun je dus goed bedienen terwijl hij in de hoes zit.

Ik kocht de Kobo Aura (edition 2) en de bijpassende case bij Coolblue voor in totaal € 127,45. Ik zie dat de e-reader in de tussentijd € 20 duurder is geworden. Hij kost nu zonder hoes € 119. Tip: als je de e-reader en de hoes combineert in de bestelling, krijg je korting!

Welke e-reader heb jij?

4 Comments

  • Michelle

    Ik heb dezelfde! Ik geloof dat ik het eerder al op onstagram gezegd had, maar mijn batterij was kapot, en de leesstatistieken deden raar. Heb m omgeruild, en hij is nu perfect! Met de nieuwe update is het hoofdmenu ook veranderd en daar ben ik ontzettend blij mee.

  • Katrien

    Ik heb er geen maar overweeg al lang om er eentje te kopen. Ik wilde eerst eens experimenteren met m’n iPad als e-reader maar zelfs daar ben ik nog niet een toe gekomen. Ik hou zoveel van papieren boeken! 🙂

  • Annelies

    Ik heb nu ook de Sony PRS-T2, maar Sony maakt geen e-readers meer dus hem opnieuw kopen als deze stuk gaat is sowieso geen optie. Ik zou denk ik ook voor een Kobo gaan of een Tolino.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *