Klik Rainbow Rowell
Adorable Bookclub,  Roman

Klik – Rainbow Rowell

Sophie van de Adorable Bookclub las het boek Klik van Rainbow Rowell. Wat vindt ze van dit boek met deze vrolijke cover en is het de moeite waard om te lezen? Lees de recensie van Klik nu hieronder!

Beth en Jennifer weten dat het niet toegestaan is om hun werkmail te gebruiken voor persoonlijke berichten. Ze proberen zich daaraan te houden, maar ze zijn beste vriendinnen, dus dat lukt niet al te best. Hun mailwisselingen staan vol met persoonlijke verhalen en goede grappen. Als IT-medewerker Lincoln de mailwisselingen van Beth en Jennifer tegenkomt, moet hij ze eigenlijk een officiële waarschuwing sturen. Maar hun mailtjes zijn zo grappig en zijn baan is zo saai… Hij blijft de berichten van Beth en Jennifer lang meelezen. Wanneer tot hem doordringt dat hij verliefd aan het worden is op Beth, leest hij al zo lang mee dat hij haar eigenlijk niet meer onder ogen durft te komen. Kan hij de situatie nog redden?

Het boek neemt je mee terug in de tijd, waarin computers nog heel bijzonder waren en Whatsapp nog niet bestond. Door middel van mailwisselingen duik je in het leven van twee vrouwen die werken voor ‘The Courier’, een krant in Amerika. De twee vriendinnen werken op de redactie van het bedrijf en gebruiken hun e-mail ook om persoonlijke berichten naar elkaar te sturen. Echter wil het bedrijf dit voorkomen en is er een internetbeveiligingsbeambte ingeschakeld om de e-mails te controleren die door het personeel verstuurd wordt.

‘Klik is een aanrader voor de fans van Rainbow Rowell!’

Die functie wordt vervuld door Lincoln, een jongen van 28 die nog bij zijn moeder woont en zijn leven nog niet echt goed op orde lijkt te hebben. Maar goed, het werk betaalt goed en aangezien er niet veel mails te controleren zijn, kan hij onder werktijd nog andere dingen doen. Doordat zijn werktijden met name ’s avonds zijn, heeft hij niet de kans om nieuwe collega’s te ontmoeten. Toch houdt één ding hem op de been om dit werk te blijven doen: de e-mails tussen Beth en Jennifer waarin ze praten over de bruiloft van Beth’s zus, de kinderwens van de partner van Jennifer en de relatie van Beth en Chris. Hij zou ze een waarschuwing moeten sturen, maar de mailwisseling van de twee vriendinnen laten hem elke keer weer op zijn werk verheugen. Langzaamaan wordt hij verliefd op Beth. Er is alleen een probleem, ze heeft een relatie met Chris.

Het duurde even voordat ik in het boek kwam, maar daar had ik ook last van met het boek Eleanor & Park van Rainbow Rowell. Dat boek kreeg me echter aan het einde wel enthousiast en dus wilde ik dit boek wel graag nog een kans geven. Helaas viel het boek voor mij wat tegen, het verhaal miste voor mij enige diepgang en een écht plot. Normaal gesproken lees ik graag boeken met een vleugje romantiek, maar door gebrek aan actie en diepgang viel deze mij wat tegen. Daarnaast kon ik de hoofdpersonen maar moeilijk visualiseren. Een eeuwige student, die geen vriendin heeft en nog bij zijn moeder woont, wordt later in het verhaal omschreven als een lange, gespierde en knappe jongen. Daar kon ik mij maar moeilijk een voorstelling van maken.

Als je houdt van de schrijfstijl van Rowell en een romantisch verhaal wat langzaam wordt opgebouwd, dan is dit boek vast iets voor jou! Ook op Goodreads zijn de meeste recensies positief. Het boek leest in ieder geval prima weg voor als je even nergens aan wil denken. Behalve aan het idee dat iemand anders misschien ook wel jouw werkmail controleert 😉

Meer recensies lezen van de boeken van Rainbow Rowell? Klik dan hier.

klik

Titel: Klik
Auteur: Rainbow Rowell
Verschenen: februari 2017
Pagina’s: 382
Uitgever: Uitgeverij Q
Originele titel: Attachments

bol-button

Rating: 1,5/5

2 Comments

  • Esther

    Ik had bij Landline (ook een boek van Rainbow Rowell) eigenlijk precies hetzelfde. Ze heeft een hele leuke schrijfstijl, maar er zit niet veel actie in wat ik wel een beetje miste in het verhaal. Wel wil ik fangirl nog heel graag lezen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *