Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Young adult

Kill The Boy Band – Goldy Moldavsky


Femke, van de Adorable Bookclub las het boek Kill the Boy Band van Goldy Moldavsky. Een boek dat geheel in het teken staat van een boy band. Benieuwd wat Femke van het boek vond? Lees dan verder!

Allereerst moet je weten dat het niet de bedoeling was dat het zo zou lopen. We wilden alleen bij hen in de buurt komen.
Daarom boekten we een hotelkamer in het hotel waar ze zaten.
We waren niet van plan een van hen te ontvoeren. Zeker niet de stomste van het stel.

Maar we hadden hem in handen – en zijn kamersleutel, zijn telefoon en zijn geheimen.
Wat daarop volgde was niet gepland. Ik zweer het.

Vier meisjes ontvoeren per ongeluk hun minst favoriete jongen uit hun favoriete boyband. Het begint als een grap, maar het loopt al snel uit de hand…

Het boek gaat over een groep van vier vriendinnen die zo fan zijn van een populaire boy band, dat ze er alles aan doen om de jongens zo vaak mogelijk in het echt te zien. Maar op een dag gaan ze wel heel erg ver en ontvoeren hun minst favoriete lid van de band.

Hier begint het verhaal. Eén van de meiden vertelt hoe het zo ver is gekomen en wat er volgens haar is gebeurd. Het is dus maar de vraag of zij wel helemaal de waarheid vertelt. Dit vroeg ik mij tijdens het lezen dan ook vaak af.

De band bestaat uit vier jongens die allemaal Rupert heten. Ze zijn eigenlijk alleen bij elkaar gebracht tijdens een talentenshow omdat ze allemaal dezelfde naam hebben. Rupert P., Het minst favoriete lid van de meiden, zit vastgebonden op een stoel en ze weten eigenlijk niet zo goed wat ze nu verder met hem aan moeten.

‘Voor fangirls kan het boek soms pijnlijk herkenbaar zijn’

Denk niet dat dit een serieus verhaal is. Het hele boek lijkt een parodie op fangirls van een boy band. Als je ooit fan bent geweest, of nog steeds bent, van een boy band, kan het soms bijna pijnlijk herkenbaar zijn. Het hele verhaal is een soort hilarische opvolging van absurde gebeurtenissen en tijdens het lezen kom je meer te weten over de persoonlijke levens van de personages en ontdek je dat er meerdere geheimen schuil gaan achter de boy band en de meiden zelf.

Ik moest even wennen aan de manier waarop het boek geschreven is, je moet er wel van houden dat het allemaal een beetje overdreven wordt. Het kwam dus allemaal niet heel geloofwaardig over, maar toen ik eenmaal gewend was aan de toon moest ik meerdere malen hardop lachen.

Heeft het boek veel indruk gemaakt? Ik denk het niet, maar het las heel fijn weg en was zeker een vermakelijk boek. Ik denk dat het vooral erg grappig is als je zelf een fangirl bent of bent geweest.

Killtheboyband

Titel: Kill the Boy Band
Auteur: Goldy Moldavsky
Verschenen: april 2017
Pagina’s: 226
Uitgever: Young & Awesome
Oorspronkelijke titel: Kill the Boy Band

bol-button

Rating: 3/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *