Boekrecensies,  Feelgood

Kerstmis in het Duincafé – Debbie Johnson

Een tijdje terug las ik Zomer in het Duincafé, een heerlijke feel good roman waarbij je ontsnapt naar een charmant dorpje aan de kust. Kerstmis in het Duincafé van Debbie Johnson is het tweede boek in de Duincafé reeks. Ik las het boek met kerst en vertel vandaag wat ik ervan vond!

Waar gaat Kerstmis in het Duincafé over?

Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

Kerstmis in het Duincafé is het vervolg op Zomer in het Duincafé. Maar geen paniek! Mocht je het eerste deel niet hebben gelezen, dan kun je prima dit boek lezen. In Kerstmis in het Duincafé draait het namelijk om Becca, de zus van Laura, waar het eerste boek over ging. Becca heeft een hekel aan kerst. Al jaren is ze bloedchagrijnig wanneer de feestdagen aanbreken. Wanneer haar zus Laura haar uitnodigt in het Duincafé, weet ze dat ze er niet onderuit kan. En tegelijkertijd: Laura bedoelt het goed, toch? Becca wordt betoverd door de bijzondere omgeving en de lieve mensen die bij het Duincafé horen. Langzaamaan begint ze zich steeds meer open te stellen. Maar oude herinneringen komen boven en verklaren haar gedrag en emoties tijdens de feestdagen. Misschien is dit de plek waar ze eindelijk kan herstellen?

‘Kerst, een opbloeiende liefde én warme personages: wat een heerlijke feel good roman’

Wat was het fijn om weer even te ontsnappen naar het Duincafé. De liefdevolle mensen, mooie karakters en cozy sfeer, zorgen er helemaal voor dat je binnen no-time in dit verhaal wordt gezogen. Met een twinkelende kerstboom op de achtergrond en een grote kop thee, genoot ik enorm van dit boek tijdens de feestdagen. Ik vind het leuk dat Becca en haar zus Laura zo erg van elkaar verschillen. Daardoor zijn het echt twee aparte verhalen, die prima los van elkaar gelezen kunnen worden. Alhoewel ik me af en toe stoorde aan het nukkige karakter van Becca, kwam ik gaandeweg erachter waarom ze zich zo gedroeg. Wat ze heeft meegemaakt en hoe ze daarmee omgaat, maakt dat het boek wat realistischer aanvoelt. Je merkt dat ze stoeit met haar gevoelens en dat kan herkenbaar zijn voor lezers van het verhaal. Het Duincafé is een magische plek. Ik zou willen dat er zo’n plek in het echt bestond, want dan zou ik regelrecht mijn koffers pakken en daarheen vertrekken. Kortom, lees dit boek met kerst. Ik ben blij dat er nog meer boeken in deze serie zijn en kan niet wachten om ze te lezen.

Pluspunten: 
+ Leest als een trein
+ Goed uitgewerkte karakters
+ Romantisch
+ Knus verhaal

Minpunten: 
– Moest wennen aan de hoofdpersoon

Bestel dit boek bij Bol.com.

box

Titel: Kerstmis in het Duincafé
Auteur: Debbie Johnson
Verschenen: augustus 2022
Pagina’s: 224
Uitgeverij: Boekerij

 

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *