verborgen
Adorable Bookclub,  Thriller

Verborgen – Karin Slaughter

Julia van de Adorable Bookclub las het de spannende thriller Verborgen van Karin Slaughter. Benieuwd wat zij van het boek vond? Haar recensie lees je vandaag op de website!

Waar gaat Verborgen over?

Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijke slachtoffer, is meegenomen… om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler – een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken. Voor Will – en voor patholoog-anatoom Sara Linton – wordt het nog erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden… de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega’s en de mensen op wie hij jacht maakt.

Toen ik te horen kreeg dat ik een boek van Karin Slaughter mocht, lezen sprong ik bijna letterlijk de lucht in. Ik wilde al zo lang eens een keer een van haar spannende boeken lezen, maar op de een of andere manier kwam het er nooit van. Over het algemeen houd ik niet van thrillers, vanwege de slapeloze nachten (ja echt), maar een literaire thriller wil ik toch nog zo nu en dan eens een kans geven. Zou ‘Verborgen’ me slapeloze nachten geven of eerder een aangename adrenaline kick?

Verborgen gaat over de agent Will Trent die samen met zijn team de moord op een ex-politieagent onderzoekt. Als hij samen met zijn partner in crime Faith aankomt op de plaats delict, komen ze er snel achter dat het niet zomaar een moord is. Het pakhuis, dat een nachtclub moet voorstellen, biedt niet alleen onderdak voor het lijk, maar ook voor de vele bloedsporen die duiden op een flink gevecht. Tijdens het onderzoek naar de moord komt Will in een web terecht dat gesponnen is door advocaten, basketbalspelers en een bepaald persoon uit zijn verleden. Niets is wat het lijkt en hij wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Was het alleen moord of is er iets anders aan de hand? Een ding is zeker, Will moet en zal dit oplossen.

Aangezien ‘Verborgen’ deel 8 is van de Will Trent-serie, en dit het eerste boek is dat ik van Karin Slaughter gelezen heb, kan ik dus eerlijk zeggen dat je dit makkelijk als een losstaand verhaal kan lezen. Ik had op geen enkel moment het gevoel alsof ik achtergrondinformatie miste of dat ik het verhaal niet kon volgen. Doordat je beide kanten van de moord leest (dus Will zijn belevenissen en de belevenissen rondom de moord door de dader), weet je precies wat er gaande is en wat het motief was. Het was zo spannend, ik kon gewoon niet stoppen met lezen! Ik wilde per se weten hoe het verder ging en hoopte vurig dat het goed ging aflopen. Dacht ik dat ik door mijn CSI kennis de moordenaar kon voorspellen? Zeker. Lukte het me ook? Bij lange na niet.

‘Verborgen was zo spannend, ik kon gewoon niet stoppen met lezen!’

Verborgen is een spannende thriller die je in je greep houdt tot de allerlaatste pagina! Je leest hem in een mum van tijd uit en is daardoor een echte pageturner. Het verhaal is onvoorspelbaar en eindigde met een knaller van een cliffhanger. Stiekem hoopte ik dat er nog ergens een hoofdstuk verborgen was, maar helaas was het na 480 pagina’s echt klaar. Ik had geen slapeloze nachten, dus ik kan je met een gerust hart vertellen dat het zeker een boek is dat je op je to-be-read lijst moet zetten voor de zomer!

Meer recensies lezen van de boeken van Karin Slaughter? Klik dan hier.

verborgenTitel: Verborgen
Auteur: Karin Slaughter
Verschenen: Juni 2016
Pagina’s: 480
Uitgever: Harper Collins
Oorspronkelijke titel: The Kept Women (Will Trent #8)

bol-button

Rating: 4,5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.