Boekrecensies,  Chicklit

Je bent geweldig – Jill Mansell

Je bent geweldigTitel: Je bent geweldig
Auteur: Jill Mansell
Verschenen: juni 2015
Pagina’s: 352
Uitgever: Luitingh-Sijthof
Oorspronkelijke titel:
Three Amazing Things About You

Hallie heeft een geheim: ze is verliefd op de perfecte man. Maar het zal nooit wat kunnen worden, want Hallie heeft niet lang meer te leven.
Flo heeft een dilemma: ze is stapelgek op Zander. Diens vreselijke zus doet er echter alles aan om hun relatie te dwarsbomen.
Tasha heeft een probleem: haar nieuwe vriendje is een avontuurlijk type. Zij maakt zich dan ook continu zorgen dat er iets fout gaat.

Mening over Je bent geweldig

Ik heb nog niet heel veel boeken van Jill Mansell gelezen, maar de vorige (Rozengeur en zonneschijn) vond ik zo leuk, dat ik niet kon wachten om Je bent geweldig te lezen. Ik had wat moeite met lezen in het begin van het verhaal. Ik kwam er niet echt doorheen en alles vond ik vrij langdradig. Dit kwam denk ik door de vele verschillende personages en ik kon niet goed onthouden wie wie nu was.

Op een gegeven moment zat ik er helemaal in en toen ging het lezen als een trein. Wat een heerlijk verhaal! Ik heb gelachen, maar ook een klein traantje gelaten. Het verhaal gaat over de dood en donorregistratie en dat maakt het boek best zwaar. Toch weet Mansell het op een luchtige manier te vertellen, zodat je niet depressief wordt als je het boek leest. Je weet in het begin al dat de drie verhalen bij elkaar moeten komen, maar je hebt nog geen idee hoe en wanneer. Op een gegeven moment komen alle verhalen samen en dat vind ik het leukste gedeelte van het boek.

Je bent geweldig van Jill Mansell is niet zoals andere romans of chicklits. Het verhaal heeft een dieper liggende gedachte en alle karakters worden ontzettend goed uitgewerkt. Het 25e boek van Mansell is een toppertje!


Rating: 3,7/5

bol-button

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.