Boekrecensies,  Jeugd,  Teen chicks

IT-Girl – Katy Birchall

It-Girl Katy BirchallTitel: IT-Girl
Auteur: Katy Birchall
Verschenen: juni 2015
Pagina’s: 302
Uitgever: JP Publishing
Originele titel: The IT-Girl

De veertienjarige Anna Huntley woont met haar vader in Londen. Anna is een tikkeltje nederig en behoorlijk onhandig. Ze houdt van oude films, leest het liefst stripboeken en haar beste vriend is haar hond genaamd Hond. Niemand op school merkt haar op, behalve wanneer ze bijvoorbeeld per ongeluk het haar van het populairste meisje van de school in de fik steekt. Ze is het liefst onzichtbaar zodat ze haar vrienden niet voor schut zet, wat onmogelijk wordt als haar vader zich verlooft met de beroemdste actrice ter wereld. Ineens is Anna populair en wil iedereen haar vriend zijn. Maar wil deze It Girl wel beroemd zijn?

Mening over It-girl

Anna is niet zo populair op school en wil het liefst onzichtbaar blijven. Maar als ze per ongeluk haar populaire klasgenoot in de brand steekt bij scheikunde, verandert dat in één klap. Iedereen weet wat ze heeft gedaan en het liefst gaat ze niet meer naar school. En dan verlooft haar vader zich ook nog met een beroemde actrice. Het feit dat hij gaat trouwen is al schokkend voor Anna, maar dat ze er een stiefzus bijkrijgt, die al een beroemde IT-girl is, moet ze ook behoorlijk aan wennen. Al snel wordt Anna opgemerkt door paparazzi en verschijnt ze in verschillende kranten en tijdschriften. Ze wordt neergezet als de nieuwe IT-girl. Maar wil Anna wel gezien worden als IT-girl? In een klap verandert ze van onzichtbaar naar populair. Tenminste, dat denkt ze.

Toen ik de achterflap van IT-girl las, was ik bang dat dit weer zo’n standaard verhaal zou zijn over een tienermeisje dat populair en beroemd wil zijn. Oké, daar zit wel een beetje een kern van waarheid in, maar ik stoorde me er niet aan in dit boek. Ik vond IT-girl een heerlijk verhaal waar ik zo doorheen racete. De schrijfstijl van Birchall vind ik ontzettend fijn weglezen en heel vermakelijk. Ze schrijft op zo’n manier dat je wel moet lachen om de klunzige acties van Anna. Het boek had ik daardoor binnen no-time uit. Het is vermakelijk, sappig, er komt de nodige drama in voor – al was deze drama wel een beetje voorspelbaar. Het heeft de ingrediënten voor een vermakelijk tienerboek en zelfs op mijn twintigste kon ik er nog van genieten. Dit boek vind ik zeker geschikt voor wat jongere meiden. Maar ook als je op zoek bent naar een luchtig, vermakelijk verhaal voor tussendoor kan ik IT-girl zeker aanraden. Leuk feitje: er komt een deel 2! Ik ben daar in ieder geval heel erg benieuwd naar.

Rating: 3,8/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *