Algemeen

Interview met Ransom Riggs

Ransom Riggs

Het is alweer even geleden, maar een tijdje geleden kreeg ik een uitnodiging om schrijver Ransom Riggs te interviewen. Doodeng, bloednerveus als dat ik ben, bedacht ik me dat het onwijs leuk zou zijn om met mijn partner in crime te gaan. Claudia. Claudia ken ik door het boekbloggen, we doen toevallig dezelfde studie én houden niet alleen van lezen, maar delen ook een grote liefde voor Taylor Swift. We gingen samen op roadtrip!

Toen Claudia en ik Ransom Riggs mochten interviewen was hij de dag ervoor gearriveerd in Nederland. Het eerste dat hij deed met zijn vrije tijd was het bezoeken van de Keukenhof. Typische toeristisch, en natuurlijk ook heel leuk om te zien. Inmiddels was hij nu in België, op uitgeverij Clavis’ HQ. Die uitgeverij is gevestigd op de mooiste locatie ever. Een abdij die al honderden jaren oud is

Claudia en ik waren aan het discussiëren hoe je nou precies ‘Peculiar’ uitspreekt, de originele titel van het boek is namelijk Miss Peregrines Home For Peculiar Children. Hij legde het ons uit en we moesten het een paar keer oefenen, maar helaas bleek het toch lastig uit te spreken. Inmiddels heb ik het onder de knie. We besloten op dat moment om het gewoon te houden bij ‘bijzonder’, haha.

Ik vroeg Ransom hoe hij het vond dat zijn boek werd verfilmd. Hij antwoordde met ‘heel cool’, waar ik hem zeker gelijk in gaf. Ransom mocht niet veel helpen bij de verfilming, maar dat is ook niet zo heel erg. Tim Burton is namelijk de regisseur en die weet echt wel wat hij doet! Je zou denken dat hij mocht helpen bij het casten van de acteurs of bij het verhaal, but no. Hij was wel heel vaak aanwezig op de set en kon dan bijwonen hoe het er uit zag.

Ransom kent veel schrijvers, logisch ook als je een boek hebt geschreven dat immens populair is in de USA. Hij gaat dan ook veel met hen om. Ik vroeg hem of hij hen ziet als een inspiratie, of dat hij hen om hulp vraagt als hij vastloopt tijdens het schrijven. Hij vertelde me dat hij dat niet doet, maar meer dat hij hen om hulp vraagt als in ‘Wat denk je hier van, of wat denk je daar van?’.

Clavis

De boeken van Ransom Riggs in de winkel die gevestigd is in de uitgeverij.

Ransom hield een loop day, op 3 september vierde hij deze mooie dag. 3 september is namelijk dé dag die continu wordt herhaald in het boek. Zo’n loop day lijkt ons ook enorm cool om te organiseren in Nederland! Dit jaar komt er op 3 september zelfs een nieuw boek van Ransom uit. Mocht je benieuwd zijn: het boek heet Tales of the Peculiar. Het omslag van dit prachtige boek is gemaakt in hout, echt heel mooi! Ik ben heel benieuwd hoe het boek er uit ziet, zowel van binnen als van buiten.

Claudia en ik hebben wat cools bedacht: we vonden het enorm zonde als we alleen onze vragen op onze blogs konden gebruiken, want het was niet een standaard interview! Daarom hebben we het interview in tweeën gehakt. Vandaag heb je het eerste deel kunnen lezen, maandag lees je het vervolg op de blog van Claudia. We hebben een heel gezellige dag gehad en waren enorm blij dat we Ransom Riggs mochten interviewen!

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *