Interview

Interview met Kiera Cass

Kiera Cass, de heldin achter de selectie serie! Onlangs was Kiera in Nederland en wij mochten haar een paar vragen stellen! Een paar antwoorden hebben wij uitgekozen en hier voor jullie neergezet. Houden jullie nu, net zoals wij, nog meer van haar? šŸ˜‰

Kiera Cass

Toen je met ‘de Selectie’ begon, had je toen verwacht dat het een wereldwijd succes zou worden?
Nee! Ik denk niet dat iemand dat had gedacht. Ik kan je bijna niet vertellen hoe blij ik ben dat mijn boeken zijn vertaald in zĆ³ veel talen en te lezen zijn over de hele wereld. Het is surrealistisch, maar geweldig!!”

Als jij zelf zou moeten kiezen.. Maxon of Aspen?
Maar ik hoef helemaal niet te kiezen! Ik ben America niet!!! Dus ik weiger.”

Wat is het vreemdste dat je ooit is overkomen als schrijfster?
Het succes. Het is altijd raar als ik herkend word in het openbaar. Het gebeurd niet elke dag, maar het is altijd onverwacht. Het is niet zo dat ik een acteur ben of in een band zit, dus als mensen mij herkennen vind ik dat erg grappig!”

Fantaseer je wel eens over een enorme groei van ‘De selectie’, zoals een TV show of een film?
“De selectie was bijna een tv serie, maar dat is helaas niet uitgekomen. Ik denk dat ze fantastische films ervan kunnen maken. Als dit ooit zou gaan gebeuren, beloof ik hierbij dat ik het meteen met jullie zal delen!”

Cass_Kiera_Copyright-Robbie Poff

Wat voor soort boeken lees je zelf meestal?
“Ik houd van Young Adult boeken! Iets in die boeken is erg fijn en herkenbaar. Ik lees een hoop binnen het genre, YA van deze tijd, dystopische, paranormaal.. Ik vind alles leuk!”

Wie is jouw grote voorbeeld op het gebied van schrijven?
Is het raar als ik zeg niemand? Ik denk niet dat er een stijl is dat ik wil kopiĆ«ren of een carriĆØre die ik graag zou willen hebben. Ik ben blij met het pad dat ik nu bewandel. Ik wil niet “de volgende..” zijn. Ik ben blij met het zijn van “de eerste” ik.”

Hoeveel boeken lees je zelf per maand?
Het verschilt hoeveel ik aan het werk ben. Op dit moment ben ik al blij als ik Ć©Ć©n of twee boeken per maand kan lezen! Ik ben erg druk met het lezen van mijn eigen boeken, dus ik kan eigenlijk geen boeken van andere schrijvers lezen.”

Als jij zelf een boek zou zijn, welk boek zou dat zijn?
Als we praten over werelden die al bestaan, dan Zweinstein! Ik houd ervan hoe die wereld groeit en groeit, telkens als je weer terug komt in de wereld van Harry Potter. Ik ben trouwens al geplaatst in (shocking!) zwadderich.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *