Interview met Chantal van Gastel + winactie 'Ik wist het' - Adorable Books
Interview, Overig

Interview met Chantal van Gastel + winactie ‘Ik wist het’

 photo GastelChantalvan.jpg
Hoera! Chantal van Gastel heeft een nieuw boek uitgebracht! De recensie van ‘Ik wist het’ heb je vorige week al bij ons kunnen lezen. Onze recensente Tedje vroeg Chantal van Gastel het hemd van het lijf over haar nieuwe boek, maar ook dook ze toch nog heel even in de ‘Zwaar’ trilogie en licht Chantal een tipje van de sluier op over haar toekomstplannen…

Eerst even een paar vragen om erin te komen!

Zachte of harde kaft? Een harde kaft vind ik toch wel het mooist.
Als je een boek was, welk boek zou je dan zijn?  Mijn eigen boeken. Ze zijn een deel van mezelf.
Hoeveel boeken lees je per maand? Minstens twee. Per jaar lees ik ongeveer dertig boeken. Vroeger las ik nog meer, maar sinds ik zelf schrijf, heb ik minder tijd daarvoor.
Ezelsoren of boekenleggers? Boekenleggers!!!!! Altijd!
Zoet of zout? Nou kijk, dat moet je natuurlijk afwisselen. Anders word je misselijk.
Koffie of thee? Thee.

Met welke celeb zou jij een beschuitje willen eten?
Leonardo DiCaprio blijft sexy. Als hij gaat praten, luister ik. Al leest hij een bijsluiter van hoestdrank voor.

Ik viel nogal in een zwart gat na de ‘Zwaar’-serie. Hoe was dat bij jou?
Bij Isa en Ruben heb ik dat juist minder dan bij mijn losstaande romans. Ik heb drie delen over ze geschreven en ik heb het gevoel dat ik hun karakters mooi heb uitgediept. En ik weet dat ik altijd naar ze terug kan keren als ik dat wil.

Was het moeilijk om na de ‘Zwaar’-serie weer een hele nieuwe wereld te creëren?
Nee, dat vond ik juist heel erg leuk. Na Zwaar verliefd! had ik naast het idee voor het vervolg ook meteen het idee voor Geknipt voor jou al in mijn hoofd. Isa lijkt in sommige opzichten veel op mij, dus daarom vind ik het juist ontzettend leuk om ook in andere personages te kunnen kruipen. Ik heb altijd ideeën voor naast de Zwaar! serie gehad.

Ik zie het helemaal voor me dat de ‘Zwaar’-serie verfilmd gaat worden. Geknipt voor jou trouwens ook. Zie jij dat voor je?
Jazeker. Als ik schrijf, zie ik het verhaal ook voor me als een film die zich in mijn hoofd afspeelt. Ik vind dat mijn boeken perfect zijn om te verfilmen. Ook bij Ik wist het heb ik dat filmische gevoel: ik kan me al helemaal voorstellen hoe dat winkelplein tot leven zou komen op het grote scherm.

Over ‘Ik wist het’
Waarom heb je gekozen voor een tostibakker en een bloemenmeisje?
In eerste instantie zag ik Mia voor me in een kantoorfunctie en Feo als zakenman. Maar er ontbrak iets. Toen ik Mia beter leerde kennen, bedacht ik ook de bloemenwinkel. Dat paste helemaal bij haar en het sprak meteen tot mijn verbeelding. Daarna viel alles op de juiste plaats en zag ik het hele plein voor me. Mét Feo en zijn oude tostibusje.

Als je moet kiezen: Feo of Axel?
Oeh, wat moeilijk. Ze zijn zo anders, maar toch allebei zó leuk. Ik heb vanaf de eerste letter die ik op papier zette wel een voorkeur gehad. Om te voorkomen dat ik daardoor een van de twee mannen in de schaduw van de ander zou zetten, hebben mijn zus – die altijd als eerste feedback op mijn verhalen geeft – en ik ons opgesplitst in Team Feo en Team Axel. Ik zeg niet welk team ik aanvoerde, maar als je het boek hebt gelezen, dan weet je het.

We lazen al op je blog dat je een andere weg bent ingeslagen met je boek: je hebt er iets mysterieus aan toegevoegd. Vond je dat spannend om te doen?
Ik heb wel veel nagedacht over de manier waarop ik het zou doen. Ik heb gevonden waar ik goed in ben: het soort boeken dat ik schrijf, past perfect bij mij. Maar ik wil mezelf niet gaan kopiëren. Ik vind het leuk om met elk boek iets nieuws te brengen – voor mezelf en de lezers. Maar toch is Ik wist het niet een héél ander boek geworden dan de voorgangers. Het past in het rijtje. Maar het heeft wel weer net wat extra’s.

Hoe kun je iedere keer toch weer van die sexy mannen bedenken en helemaal tot leven laten komen? Wie is je inspiratie? 🙂
Haha! Ik weet ook niet waar ik ze vandaan haal. Ze duiken zomaar in mijn boeken op. En gelukkig maar! Ze maken mijn werk véél en véél leuker.

Waarom heb je het Mia zo lastig gemaakt om te kiezen tussen twee mannen?
Ik vond het weer iets nieuws om mee te spelen. Zoals je eerder zei, zit er altijd een heel sterk mannelijk hoofdpersonage in mijn boeken. Een fantastische droomman. In de Zwaar! trilogie is het bijvoorbeeld overduidelijk dat Ruben de man voor Isa is. Er is wel wat concurrentie, maar niemand die echt aan hem kan tippen, toch? In dit boek wilde ik eens kijken of ik twee mannelijke karakters kon neerzetten die echt aan elkaar gewaagd waren. Volgens mij is dat gelukt.

Komt er een vervolg op ‘Ik wist het’?
Stiekem zou ik het wel willen. De wereld van Mia is er een waar ik eindeloos in zou willen verblijven. Maar het boek is bedoeld en ook opgezet als een op zich staande roman. Het epiloog geeft antwoorden die ik anders had moeten bewaren voor een vervolgdeel.

Wat kunnen we nog van je verwachten de komende tijd?
Eigenlijk zit mijn hoofd nog helemaal vol van Ik wist het. Ik ga straks eerst even vakantie nemen. Dat is er al twee jaar niet van gekomen en dat kan ik inmiddels wel een beetje voelen. Natuurlijk denk ik al wel na over mijn volgende boek. Het wordt weer een losstaande. Het eerste boek dat ik ooit geschreven heb – nog vóór Zwaar verliefd! – is namelijk nooit uitgegeven. Met goede reden. Ik heb het nooit goed genoeg gevonden. Maar in de kern van dat verhaal zit iets waar ik nog steeds iets mee wil doen. Misschien is de tijd er nu rijp voor.

 photo Schermafbeelding2014-09-28om131115.png
WINACTIE! 
Een gesigneerde versie van ‘Ik wist het’ met een persoonlijke boodschap van Chantal van Gastel. Wat moet je doen om kans te maken? Vertel ons waarom jij dit boek zo graag wil winnen! We pikken de leukste reactie eruit.
Verder zouden we het leuk vinden als je ons volgt op Instagram, Bloglovin‘, Twitter en Facebook, maar dat is niet verplicht.

Previous Post Next Post

44 Comments

 • Reply Kimberley oktober 10, 2014 at 22:55

  Ik heb eigenlijk te weinig geduld om te wachten op deze winactie, wil m nl gelijk bestellen, haha. Heb al mogen voorgenieten van Mia en de tostibakker en zij zullen het najaar een mooi zonnetje brengen 🙂
  Wel zou ik supergraag een gesigneerd exemplaar willen winnen, als groot fan van Chantal! Zij leeft mijn droom, schrijfster, daar droomde ik vroeger over..dus erg leuk om van haar verhalen te mogen genieten..en idd, als ik de boeken lees, is het net of ik naar een erg fijne film kijk!

  Fijne vakantie Chantal, wel verdient! Laad maar goed op, want een jaar wachten op een boek, oei..dat redden we niet hoor, haha.

 • Reply Simonne Niezen oktober 10, 2014 at 23:45

  Ik vind Chantal een hele leuke schrijfster, heb al haar boeken gelezen, volg haar op Facebook, Twitter, Instagram, Ben zo’n groot fan!! Ik ben nu herstellende van een hernia en wat zou dit een leuk cadeautje voor mezelf zijn (en dan gesigneerd ook nog) zodat ik deze nare tijd kan vergeten. Fingerd crossed!!

 • Reply marloes oktober 11, 2014 at 09:01

  Fan van Chantal vanaf het eerste boek! Dat ze uit dezelfde woonplaats komt en je daardoor eerder over haar leest, helpt natuurlijk. Ik vind het fantastisch dat ze haar droom heeft kunnen waarmaken, en hoe! Meestal ben ik jaloers op haar talent voor een afgerond verhaal. Dat heb ik namelijk niet, daarom houd ik het bij mijn werk als tekstschrijver maar blijf ik stiekem dromen van eenzelfde carrière als Chantal. Ik kan niet wachten om haar nieuwe boek te lezen!

 • Reply Patricia Bastiaanse oktober 11, 2014 at 09:59

  Omdat als ik een boek mag winnen, het dit boek moet zijn 🙂 En als ik win dan denk ik: Ik wist het!

 • Reply Femke oktober 12, 2014 at 20:32

  Origineel is deze reactie zeker niet, maar het is de waarheid: ik ben nieuwsgierig geworden door de recensie. Nu is het gewoon een kwestie van MUST READ

 • Reply Debbie oktober 13, 2014 at 09:13

  Samen met mijn moeder verslaafd aan de boeken van Chantal en dat terwijl mijn moeder helemaal niet van lezen houdt! Zou heel erg leuk zijn als we straks weer kunnen genieten van het nieuwe boek.

 • Reply Linda oktober 13, 2014 at 10:34

  Ik zie Chantal op dit moment bij koffietijd en kan niet wachten om dit boek te mogen lezen. Zal ik dit boek winnen en meenemen op cruise naar Engeland? 🙂

 • Reply Katrien oktober 13, 2014 at 11:22

  Chantal schrijft gewoon zo’n zalige boeken. En ik kijk er nu al naaruit om in die lange herfst en winterdagen in de zetel te kruipen met een dekentje over mij en met een heerlijk kopje thee en maar lezen. Puur genieten!!!

 • Reply Anita oktober 13, 2014 at 11:29

  Ik wil dit boek graag winnen omdat ik net een zeer slechte chicklit heb dichtgeslagen en ik zeker weet dat ik een boek van Chantal nooit zal dichtslaan met een gevoel van opluchting maar juist met een gevoel van spijt. Spijt omdat het uit is en spijt omdat ik afscheid moet nemen van de personages…..

 • Reply Isabel oktober 13, 2014 at 21:46

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen, omdat ik sinds ik Zwaar verliefd heb gelezen helemaal gek ben op de boeken van Chantal. Zwaar verliefd heb ik gelezen net voor en na de geboorte van mijn zoontje, een heel speciale tijd en daardoor heb ik ook hele speciale herinneringen bij dat boek!

 • Reply Heidi oktober 14, 2014 at 12:51

  Omdat ik momenteel te maken heb met een burn-out en van mijn psycholoog de nodige ontspanning moet nemen, lijkt het me ideaal om met dit boek weg te kunnen zakken in de meest comfortabele zetel in huis… Goed om de batterijtjes weer op te laden, een boost te krijgen en weer een beetje het zonnetje te zien…

 • Reply Celeste oktober 14, 2014 at 17:33

  Ik heb nog nooit een boek van Chantal van Gastel gelezen en daar zou ik graag eens mee beginnen!

 • Reply Turtle oktober 16, 2014 at 21:20

  Tot nog toe heb ik geen boek van Chantal van Gastel gelezen en daar zou ik heel graag verandering in willen brengen! Hoop dat ik straks kan zeggen ‘Ik wist het’ was de hoogste tijd om kennis te maken met deze fantastische Nederlandse schrijfster!

 • Reply Baseballlover oktober 17, 2014 at 23:00

  Ik wist het! Ik wist het, ik maak kans op ‘Ik wist het’! Jij ook! Wist je dat al?

 • Reply Charlotte Veltman oktober 18, 2014 at 09:30

  Ik ben fan van haar sinds haar 1e boek en ik ben toen chicklits gaan lezen, steeds meer ha, maar Van Gastel blijft favoriet, en wat een leuk interview, gesigneerd geweldig

 • Reply Zoe oktober 18, 2014 at 11:04

  ik zou het boek heel graag willen winnen!
  Waarom? Ik las net waar het boek over ging en ik ben nu al heel erg benieuwd naar het totale verhaal! Zelf heb ik nog nooit iets van deze schrijfster gelezen dus daardoor ben ik nog meer benieuwd!

 • Reply Grete Karina oktober 18, 2014 at 15:31

  Heerlijk betoverend verhaal over liefde, vriendschap en geloven in jezelf! Met al die dingen worstel ik nu zelf, dus ik kan wel een oppepper gebruiken! Soms moet je ook van de gebaande paden afwijken, dus misschien inspireert het boek me daar toe. Hoe dan ook ik wil het boek graag lezen en vind het helemaal geweldig dat het gesigneerd is door een van mijn favoriete schrijfsters!

  Ik volg op twitter, Bloglovin en FB.
  Fijn weekend.

 • Reply Eva B oktober 19, 2014 at 20:33

  Dit lijkt me echt een geweldig boek. Ik vind het ook super dat het eens niet de cliché personages zijn, zakenman en kantoorfuctie. Ik heb n-het boek nog niet gelezen laar het lijkt me super ‘fris’ en de verhaallijn springt er nu al uit 🙂 En ik wil graag besluiten of ik team Feo of Axel ben 😉

 • Reply Lisanne oktober 20, 2014 at 18:56

  Na deze week mijn portie ellende gehad te hebben (lekkage, kapotte telefoon, een kapotte cv ketel & een nerveus breakdown verder) ben ik wel toe aan een leuk boek! ‘Ik wist het’ lijkt mij daar ook heel geschikt voor 🙂

 • 1 2

  Leave a Reply