Interview met Jenny Han! | Adorable Books boekenblog
Interview

Interview met Jenny Han

Jenny Han
Yara mocht afgelopen woensdag iets heel cools doen: ze mocht Jenny Han interviewen. Ze las het boek niet zo lang geleden uit en was direct hooked. Dat kon ook niet anders, want ze wist van te voren dat dit boek helemaal haar ding was. Yara stelde Jenny de hemd van het lijf. Lees gauw verder in dit interview!

We beginnen altijd even met wat warming-up vragen om het interview te starten! Ik vroeg Jenny Han of ze liever een paperback heeft of een hardcover. Ze antwoordde met hardcover, omdat die mooier staan in haar boekenkast. Helemaal mee eens! Daarnaast vroeg ik wat voor boek ze zou zijn, als ze een boek was. Ze antwoordde dat ze een kookboek zou zijn. Ik verwachtte stiekem dat ze een leesboek zou zijn, origineel antwoord! Een kookboek zorgt natuurlijk voor veel gezelligheid.

Jenny Han woont in New York, maar komt oorspronkelijk uit Virginia. In New York heeft ze weinig ruimte om haar boeken op te bergen, maar ze heeft wel wat boeken in haar boekenkast staan. Die staan trouwens op kleur gesorteerd, dat liet ze me even zien. Zag er heel tof uit! Jenny heeft bij haar ouders thuis in Virginia alle boeken staan die ze heeft geschreven, want daar heeft ze natuurlijk geen plek voor. Ook de Nederlandse versie staat daar.

In Aan alle jongens van wie ik hield gaat het over een meisje dat liefdesbrieven schrijft aan jongens om de liefde voor hen af te sluiten. Ik vroeg Jenny wat haar inspireerde. Ze vertelde me dat ze dit ook deed als ze een liefde voor een jongen wilde afsluiten. Die brieven heeft ze nog steeds liggen! Wat Jenny vroeger wilde worden? Ze wilde iets doen met psychologie. Ze schreef als kind altijd wel, maar had nooit gedacht een schrijver te worden. Haar eerste boek schreef ze terwijl ze op de universiteit zat. Inmiddels zijn er al tien boeken van haar verschenen, waaronder het boek Aan alle jongens van wie ik hield. Ik hoop dat we nog veel meer van haar mogen verwachten!

JENNYHAN

Het meest gekke dat Jenny ooit is overkomen sinds ze een schrijver is, is dat ze ooit bij een live-uitzending op TV was, waar tegelijkertijd op het scherm naast haar een crimineel werd getoond die opgepakt werd. Je zag dus aan de ene kant Jenny, aan de andere kant de crimineel. Weird, maar wel grappig. Maar het allerbeste dat Jenny is overkomen sinds ze een schrijver is, is dat ze haar ouders heel trots heeft kunnen maken. Ze vindt het geweldig dat haar ouders zo trots zijn op haar. En terecht, ze schrijft geweldige boeken.

Ik vroeg Jenny of er nog een derde boek komt in de serie, maar ze vindt de boeken beter bij elkaar passen als een tweeluik. Ik ben benieuwd hoe ik dat zal ervaren: P.S. Ik hou nog steeds van je komt namelijk dit najaar uit. Can’t wait!

Ken jij de boeken van Jenny Han al?

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Judith april 15, 2016 at 14:11

  Wat een leuk interview en gaaf dat je deze kans hebt gekregen! Ik ben ontzettend benieuwd naar Aan alle jongens van wie ik hield & zeker leuk om nog te weten dat zij dit ook echt brieven schreef aan oude liefdes. 🙂

 • Reply Isabelle april 15, 2016 at 19:18

  Wat gaaf dat je haar hebt mogen interviewen! Ik houd niet heel erg van contemporary maar vind deze twee boeken echt helemaal fantastisch 😀

 • Reply Anneke april 16, 2016 at 08:45

  Gaaf zeg, dat je haar mocht interviewen! Ik ben heel benieuwd naar het boek. En wist eigenlijk niet dat het een tweeluik is, dus: yay! Goed nieuws. 😀

 • Reply Esther april 16, 2016 at 11:42

  Ik ben zo benieuwd naar haar boeken. Super tof dat je haar hebt mogen intervieuwen!

 • Reply Vivian april 22, 2016 at 19:12

  Supergaaf interview, ben echt onwijs benieuwd naar het boek!

 • Leave a Reply