Interview

Interview: Edward Hendriks

Vanochtend konden jullie de recensie van het nieuwe boek van Edward Hendriks lezen, een spannende thriller. Nu kregen wij ook de kans om hem te interviewen! Een leuk, en tikkeltje raar, interview!

 photo cropped-Edward-Hendriks-TW_zps8391e683.jpg

Ben je meer van de koffie, of van de thee?
Koffie, zeker weten!

Heb je liever een harde of een zachte kaft?
Een zachte kaft!

Welk boek omschrijft jou het beste?
Geen open boek, in ieder geval, hoop ik. Wel een heel moeilijke vraag, want de beste boeken die ik heb gelezen zeggen het minst over mijzelf. Of stiekem toch…? Goed, als ik moet kiezen zeg ik een reisboek over Italië. La dolce vita, middeleeuwse dorpjes, smaakvolle lunches, mooi weer, altijd wat moois te zien en te beleven en ergens ook heel erg ongrijpbaar.

Welk boek kan je wel vijftien keer opnieuw lezen?
Alles van Roald Dahl. Ik lees ze tegenwoordig voor aan mijn oudste dochter.

Waar schrijf je het liefste?
In mijn kantoor aan huis en als het moeilijk wordt: in een hutje op de hei.

Je hebt zelf ook bij de scouting gezeten, ben je zelf ook in de bossen geweest waar het verhaal zich afspeelt?
Ja, ik heb de locatie beschreven op basis van mijn herinnering aan een zomerkamp toen ik een jaar of 15 was. Als research voor het boek ben ik er gaan kijken en bleek het er in het echt natuurlijk heel anders uit te zien.

Hoe kan je je liefde voor scouting nou combineren in een boek met zo iets vreselijks?
De verbinding is: avonturen beleven. Die zijn niet altijd leuk, maar wel altijd spannend.

Zat dit verhaal al langer in je hoofd?
Misschien wel. Volgens Stephen King zijn verhalen fossielen die erop wachten om opgegraven te worden. Ik kan me daar wel wat bij voorstellen. Het kwam in ieder geval vrij gemakkelijk aan de oppervlakte.

Het nieuwste boek Gezworen vrienden ligt in de boekhandels.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.