Overig

Inspiratie voor het bijhouden van een bullet journal


Een tijdje geleden schreef ik een artikel, how to: een bullet journal bijhouden. Ik startte toen met mijn bullet journal en dat ging meteen al in de eerste week mis. Ik startte onlangs opnieuw en deze keer hou ik het wél vol. De juiste inspiratie keeps me going en daarom deel ik vandaag inspiratie voor het bijhouden van een bullet journal.

Mijn grote inspiratiebronnen zijn toch wel Instagram en Pinterest. Ik kan me daar echt uren in verliezen. Een beetje spelen met hashtags of zoektermen en je bent zo weer inspiratie rijker. Ook ben ik lid van een Facebookgroep waar mensen hun creaties delen. Dat is misschien nog wel het leukste!


Ik vind het zelf heel leuk om een ‘clean’ uiterlijk te geven aan mijn bullet journal. Zwart, wit en niet teveel kleur. Misschien een klein beetje, maar echt niet teveel. De spread van hierboven vind ik heel mooi, de hoeveelheid kleuren die zijn toegepast in de spread vallen erg mee. Heel clean.


Ik gebruik mijn bullet journal vooral voor dit soort leuke overzichten: inkomen en uitgaven! Ik kan met geld strooien en vervolgens niet meer weten waar ik het aan heb uitgegeven (Confessions of a shopaholic ;-)). Vooral dingen in huis vergeet ik vaak mee te tellen in mijn uitgaven-lijstje. Dit kan me heel goed helpen! Ik zoek nog naar de perfecte spread, maar ik ben er nog niet over uit. Misschien is dit wel tof!


Ook dit is een van de redenen dat ik mijn bullet journal graag gebruik. Ik heb een habitat tracker in mijn bujo waardoor ik alles per dag bij houd wat ik belangrijk vind. Geen vlees eten, 10.000 stappen zetten per dag, een paar keer per week een work-out doen en natuurlijk 2 liter water per dag drinken. Werkt heel motiverend, kan ik je zeggen!


Ik moet misschien maar eens een artikel maken over hoe ik mijn bullet journal inricht, dat is wel leuk om te laten zien! Ik ben altijd ook op zoek naar nieuwe ideeen per maand qua inrichting. Ik maak nu per maand een leuke spread en ben begonnen met een heel ander design. Hierboven zie je hoe ik het er wel graag zou willen laten uitzien, dat is mooi. Maar zo ver ben ik echt niet qua creatief proces. Ook handlettering is bij de bullet journal belangrijk, maar daar ben ik ook niet zo goed in. Dat komt nog wel – hopelijk.

Wil je meer lezen over de bullet journal? Lees dan dit artikel ook eens: how to: een bullet journal bijhouden.

Ben jij bekend met de bullet journal?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *