in slaap gevangen
Boeken,  Thriller

In slaap gevangen (Peter Lindgren/Hanne Lagerlind #3) – Camilla Grebe

In slaap gevangen is deel 3 van de Peter Lindgren/Hanne Lagerlind serie van Camilla Grebe. Lees hier de recensie van de thriller In slaap gevangen.

Waar gaat In slaap gevangen van Camilla Grebe over?

Het geluk heeft de achttienjarige Samuel in de steek gelaten en hij moet vluchten voor zowel een drugsbende als de politie. Een vacature voor verzorger van een gehandicapte jongen in een afgelegen huis aan de kust lijkt hem dan ook de perfecte manier om van de radar te verdwijnen. Manfred Olsson probeert ondertussen zijn verdriet en schuldgevoel over het ongeluk van zijn dochter te vergeten door zich op zijn werk te storten. Hij wordt belast met het onderzoek naar het aangespoelde lichaam van een jonge drugsdealer, een bekende van de politie, die al enkele maanden vermist werd. Samuel raakt langzaam gewend aan zijn rol als verzorger, maar als hij ’s nachts wakker wordt van harde geluiden en geschreeuw, besluit hij zich stil te houden. Dan spoelt er nog een lichaam aan, dit keer van de zoon van een rijke familie.

In slaap gevangen is deel 3 in de superspannende Peter Lindgren/Hanne Lagerlind-serie van Camilla Grebe. Lees hier de recensie van De Minnares en Dagboek van mijn verdwijning.

Net als deel 1 en 2 van de serie wordt dit boek vanuit verschillende perspectieven verteld. In eerste instantie wat verwarrend, maar al snel kom je erachter wie wie is. Als je deel 1 en 2 niet hebt gelezen is dat niet erg, want In slaap gevangen kun je ook losstaand lezen. Ik zou je wel aanraden om de eerste twee delen ook te lezen, want die waren razend goed!

We volgen de drie hoofdpersonen van het boek: Samuel, Pernilla en Manfred. Manfred is politieagent en heeft een jonge dochter. Dan gebeurt er iets vreselijks met zijn dochter, maar toch moet hij weer aan het werk. Er is een misdaad die opgelost moet worden. Samuel is een tiener die bij zijn moeder Pernilla woont. Hij rolt in het verkeerde circuit van stelen en drugs, maar dat gaat helemaal de verkeerde kant op. Pernilla is zeer gelovig en betrokken bij haar kerkgemeenschap. Ze maakt zich zorgen om haar zoon Samuel, die op een gegeven moment vermist wordt.

‘In slaap gevangen van Camilla Grebe grijpt je en laat je niet meer los’

Je vraagt je constant af wat er gaat gebeuren. Ik kan niet anders zeggen dat de thrillers van Camilla Grebe de beste thrillers zijn die ik ooit heb gelezen. In slaap gevangen grijpt je en laat je niet meer los. Je wil verder lezen en je wil weten hoe alle verhaallijnen met elkaar verbonden zijn. Het boek leest vlot; als een trein. Zodra je de eerste bladzijde omslaat, is het meteen al spannend. Het boek wordt goed opgebouwd en blijft spannend tot het eind. Af en toe heb je zo’n boek waar alles klopt. Dat hebben eigenlijk alle boeken van Camilla Grebe. Als je van thrillers houdt, weet ik zeker dat deze serie je gaat bevallen! Nou, waar wacht je nog op? Lezen dat boek!

Pluspunten: 
+ Spannend en afwisselend
+ Goede plottwist
+ Vlot geschreven
+ Meeslepend

Minpunten: 
– Geen!

Heb jij In slaap gevangen al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

in slaap gevangen

Titel: In slaap gevangen
Auteur: Camilla Grebe
Verschenen: februari 2020
Pagina’s: 458
Uitgeverij: Cargo

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *