Boeken,  Boekrecensies,  Thriller

In het water – Paula Hawkins

in het water paula hawkins

Was jij ook zo overdonderd door het boek Het meisje in de trein van Paula Hawkins? Dan moet je beslist haar nieuwe boek In het water lezen. Lees hier de recensie van In het water van Paula Hawkins.

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis. De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.

Na het succes van haar bestseller Het meisje in de trein kwam afgelopen jaar het tweede boek van Paula Hawkins uit: In het water.

Jules Abbott keert terug naar haar geboortedorp als haar zus Nel dood in het water is aangetroffen. Ze heeft Nel al jarenlang niet echt gesproken en heeft dan ook geen zin om terug te keren naar Beckford. Ze heeft slechte herinneringen aan dat dorp. Al snel blijken er verschillende theorieën over Nels dood te bestaan. Nels dochter Lena denkt dat ze zelfmoord gepleegd heeft, sommigen zeggen dat het een ongeluk was en anderen denken weer aan moord.

In het boek zit een kaartje met de belangrijke hoofdpersonen van het verhaal. En dat heb je wel nodig, zeker als je het boek niet in een ruk uit kan lezen. Er zijn namelijk heel veel namen en verbanden in dit boek en dan is het wel handig om af en toe even te kijken wie wie ook alweer was. Ze komen niet alleen voor in het boek, ze vertellen ook allemaal het verhaal. Jules en Lena Abbott, rechercheurs Sean Townsend en Erin Morgan, de vrouw van Sean, Helen, en zijn vader, Patrick, Louise Whittaker en haar zoon Josh, en dan heb je ook nog de waarzegster Sage. Dat kan nogal voor verwarring zorgen. Als je het boek in een keer uitleest (zoals ik heb gedaan), wen je snel aan alle personages en weet je op een gegeven moment wel wie wie is.

De hoofdstukken zijn vrij kort en wisselen elkaar daardoor snel af. Hierdoor krijg je niet echt de kans om hoofdpersonen goed te leren kennen. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant blijft het verhaal hierdoor wel mysterieus. En het mysterieuze randje zorgt ervoor dat je door blijft lezen. Ik las het boek op vakantie in een halve dag uit, ik moest weten hoe de vork in de steel zat. Je wordt continu geprikkeld door nieuwe motieven en geheimen.

‘In het water is een mysterieuze en intelligente psychologische thriller die goed in elkaar steekt’

Het plot van het verhaal kwam voor mij als een totale verrassing, en dat kan ik altijd wel erg waarderen. Natuurlijk denk je al na over hoe het af zou kunnen lopen, maar dit scenario had ik niet bedacht. Complimenten aan Hawkins daarvoor dus. Ik vond In het water een intelligent boek dat goed in elkaar stak. Een echte aanrader als je wel van mysterie, spanning en verrassing houdt!

in het water

Titel: In het water
Auteur: Paula Hawkins
Verschenen: mei 2017
Pagina’s: 351
Uitgever: AW Bruna
Originele titel: Into the water

bol-button

Rating: 4,5/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *