Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Young adult

In het vervloekte hart – Rima Orie

Laura van de Adorable Bookclub las het boek In het vervloekte hart van Rima Orie. Benieuwd wat ze van dit verhaal vond? Lees dan snel de recensie!

Waar gaat In het vervloekte hart over?

Oermonsters, wraakgeesten, bloedkinderen. Allemaal arriveren ze tijdens de bloedmaan. Allemaal vormen ze een gevaar voor de mensheid. Priya Chkadhari heeft een groot geheim: ze is een bloedkind, geboren tijdens de bloedmaan, en heeft daardoor bijzondere krachten. Priya leeft een zo onopvallend mogelijk leven om niet ontdekt te worden, want bloedkinderen worden gezien als monsters die moeten worden vermoord. Het is benauwend, maar ze lijkt niet aan haar lot te kunnen ontsnappen. Als Priya op een dag de kans krijgt om een plek te bemachtigen als student in Kuwatta, het grootste militaire fort van het land, grijpt ze die met beide handen aan. Een plek in Kuwatta zou een nieuw leven voor Priya kunnen betekenen. En alles is beter dan haar leven in Disin. Tot haar verbazing lijken haar krachten in Kuwatta als gave in plaats van als vloek te worden beschouwd. Ze ontmoet er andere bloedkinderen, allemaal met hun eigen krachten, en wordt getraind om er mee te kunnen vechten in de guerrillaoorlog tegen de kolonisten die Arawan al eeuwenlang in zijn greep houdt. Alleen komt Priya er al snel achter dat zich ook een groot gevaar in het vervloekte hart van Kuwatta zelf schuilhoudt…

Priya woont met haar moeder, zusje en broertje in Disin. Tijdens een bloedmaan, wanneer ze eigenlijk binnen horen te zijn, gaat er iets mis. Umed, het broertje van Priya, wordt ziek. Het enige medicijn is te vinden in Kuwatta, bij de geleerden. Wanneer er vervolgens wordt aangekondigd dat de geleerde uit Kuwatta langskomt om te kijken wie er geschikt is voor een opleiding in Kuwatta, weet Priya dat haar zusje Ishani zich gaat aanmelden voor de test. Ishani wil dit haar hele leven al en heeft al die tijd getraind voor de test. Maar wanneer de geleerde een extra element toevoegt aan de test, besluit Priya deel te nemen. Alles om te kunnen ontsnappen van haar leven in Disin.

Tijdens de testen probeert Priya haar gave onder controle te houden, maar weet dit op het laatst niet meer te onderdrukken. Ze wordt ontdekt door de geleerde, waarna Ishani en Priya beiden naar Kuwatta mogen om met een opleiding te starten. Ishani start een opleiding als aspis en Priya start als soldaat. Wanneer Priya een medicijn voor haar broertje wil opsturen, wordt ze betrapt door de zoon van de generaal, Reza. Priya en Reza worden aan elkaar gekoppeld om te trainen en Priya komt tot haar grote ergernis in het groepje dat onder leiding staat van Reza. Wanneer ze tot een grote ontdekking komt, is niets wat het lijkt. Uiteindelijk zal ze met Reza moeten samenwerken om de oorlog op meerdere fronten te kunnen winnen, maar wanneer haar emoties de overhand nemen gaat het mis. De kolonisten komen dichterbij, Kuwatta krijgt het op meerdere fronten lastig.

Rima Orie heeft een duidelijke schrijfstijl en het verhaal is goed te volgen. De onderwerpen die Rima aanhaalt in het verhaal zijn realistisch. Daarnaast verwerkt ze ook verschillende woorden uit andere talen erin, waardoor je een beter beeld krijgt van het volk in Arawan. Wel duurt het even voordat je volledig in het verhaal zit, de spanning wordt opgebouwd. Het einde zorgt ook voor een hoop vragen, op een positieve manier, dus hopelijk komt er een vervolg!

Pluspunten:
+ Spannende opbouw van het verhaal
+ Plottwisten

Minpunten:
– Het duurt even voor je in het verhaal zit

Gallant

Titel: In het vervloekte hart
Auteur: Rima Orie
Verschenen: 10 juni 2022
Pagina’s: 448
Uitgever: Overamstel
bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *