Nicci French
Boeken,  Boekrecensies

In hechtenis – Nicci French

In hechtenis van schrijversduo Nicci French, bekend van de Frieda Klein-reeks, gaat over een vrouw die vanuit de gevangenis haar onschuld probeert te bewijzen. Lees de recensie van In hechtenis hier.

Waar gaat In hechtenis over?

Tabitha zit vast in een huis van bewaring, beschuldigd van moord op buurman Stuart Rees. Van de bewuste dag kan ze zich echter haast niets herinneren, ze leed aan een depressie. Toch denkt ze dat ze onschuldig is. Wanneer ze merkt dat haar beoogde advocaat hieraan twijfelt, besluit ze zelf haar verdediging op zich te nemen. Maar dat blijkt lastig vanuit de cel. Diverse kennissen uit het dorp en haar ex bezoeken haar in de gevangenis, waardoor ze erachter komt dat Stuart weinig vrienden had en dat zij zelf vanaf het moment dat ze weer in het dorp was komen wonen met argusogen wordt bekeken. Zou iemand haar de schuld in de schoenen proberen te schuiven of heeft ze het misschien toch zelf gedaan?

Vol goede moed begon ik aan In hechtenis van Nicci French. Ik had wel zin in een goede, spannende thriller. Ik begon met lezen en ik dacht: oké, dit kan wel wat worden. Je volgt Tabitha, die in een huis van bewaring zit omdat ze beschuldigd wordt van moord op haar buurman Stuart. Er is alleen één probleem: ze weet niet meer of ze het gedaan heeft. Al haar herinneringen van die dag zijn weg. Toch houdt ze haar onschuld vol, terwijl haar advocaat haar schuldig wil pleiten. Dan besluit ze om het heft in eigen handen te nemen en haar eigen verdediging te voeren. Een bijzonder, maar dapper besluit.

Wat volgt is een ellenlange reeks aan afspraken met mensen uit het kleine dorpje. Er is weinig spanning en veel herhaling, wat ervoor zorgt dat mijn zin om het boek open te slaan snel afneemt. Tabitha wil alles documenteren, dus bekijkt ze bewakingsbeelden tot in den treure en schrijft ze tot op de minuut op wie zich waar en wanneer bevond. In hechtenis is geen boek waarbij je op het puntje van je stoel zit. Toch wil je weten hoe het verhaal afloopt. Je wil weten of ze het zelf heeft gedaan of niet. Dus blijf je maar verder lezen. En dat gaat – eerlijk gezegd – met veel pijn en moeite. Wat jammer! Ik had zo gehoopt dat dit een pageturner zou zijn, maar dat was het, wat mij betreft, niet. Het plot is enigszins verrassend, ik had het niet zien aankomen in ieder geval. Dat dan weer wel.

Lees hier alle recensies van de boeken van Nicci French.

heerlijk duurt het langst

Titel: In hechtenis
Auteur: Nicci French
Verschenen: april 2020
Pagina’s: 437
Uitgever: Ambo Anthos

bol-button

Rating: 2/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *