In een ander leven
Boeken

In een ander leven – Taylor Jenkins Reid

Afgelopen zomer las ik Daisy Jones & the Six en ik was direct fan van Taylor Jenkins Reid. Ik kocht daarom In een ander leven en was erg benieuwd of dit boek net zo goed was als Daisy Jones & the Six. Ik vertel het je hier.

Waar gaat In een ander leven over?

In een ander leven van Taylor Jenkins Reid gaat over het lot en ware liefde. Wanneer haar beste vriendin tijdens een avondje uit op het punt staat naar huis te gaan, heeft de 29-jarige Hannah de keuze: ga ik met haar mee of blijf ik nog even dansen met Ethan? De rest van Hannahs leven wordt bepaald door dat ene moment. In afwisselende hoofdstukken lees je wat er gebeurt als ze blijft én wat er gebeurt als ze weggaat. Beide keuzes hebben een verrassende afloop. In een ander leven van Taylor Jenkins Reid is een romcom in boekvorm.

Wanneer je begint aan In een ander leven leer je Hannah kennen. Hannah weet niet goed wat ze met haar leven moet en ze heeft door heel Amerika gewoond, meerdere banen gehad en heeft nooit stabiliteit. Nu wordt het tijd voor iets nieuws en daarom keert ze terug naar Los Angeles, de plek waar ze is opgegroeid. Tijdens een avond uit kan Hannah kiezen uit twee opties: ze gaat met haar vriendin Gabby mee of ze blijft op het feest waar haar liefde van vroeger is, Ethan. In dit boek lees je om de beurt wat er plaatsvindt als ze op het feest blijft en wanneer ze weggaat.

In een ander leven kun je onmogelijk neerleggen!’

Taylor Jenkins Reid heeft een ontzettend unieke schrijfstijl. Hoewel dit boek heel anders is geschreven dan Daisy Jones & the Six, kan je In een ander leven totaal niet neerleggen. Ze schrijft zo sterk dat je continu aan het verhaal blijft denken en jezelf blijft afvragen wat er verder zal gebeuren. Het is erg leuk om op deze manier te werken, waarbij je twee gebeurtenissen hebt die het leven van het hoofdpersonage compleet veranderen. Hierdoor leest het boek heel vlot door. Je blijft je continu afvragen hoe het boek zal eindigen. Toen het einde naderde was ik alsnog erg verrast.

In een ander leven deed me beseffen dat het niet uitmaakt welke keuzes je maakt in het leven, voor elke beslissing valt wat te zeggen en geen enkele beslissing is 100% perfect. Ik heb in ieder geval genoten van het boek en kan niet wachten tot het volgende TJR boek!

Pluspunten:
+ Leuk dat er vanuit twee gebeurtenissen wordt geschreven en een andere wereld wordt neergezet
+ Een hoofdpersonage waarbij je veel empathie voelt
+ Fijn einde

Minpunten:
Geen!

Meer recensies lezen van de boeken van Taylor Jenkins Reid? Klik dan hier.

In een ander leven

Titel: In een ander leven
Auteur: Taylor Jenkins Reid
Verschenen: november 2015
Pagina’s: 336
Uitgever: AmboAnthos
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.