Algemeen,  Boekrecensies,  Overig

The Imaginary World Of… – Keri Smith

0

Ken je dat boek Wreck This Journal nog? Het boekje dat je volledig kapot mocht maken, alles mee mocht doen en zelfs de rug moest breken? Goed nieuws! Keri Smith heeft weer een nieuw boek uitgegeven. Naast haar andere boeken zoals Mess en This is Not a Book, komt ze nu met een ontwerpboek. In dit boek ontwerp jij je eigen wereld. Gooi je creativiteit erin en bedenk de perfecte wereld!

1

Met ruim 160 pagina’s en grote bladzijdes, denk ik dat je wel genoeg te doen hebt in dit boek. Check bijvoorbeeld eens deze inhoudsopgave, wauw! Er staan echt ontzettend leuke dingen tussen en toen ik de inleiding las kon ik niet wachten om door te bladeren en mijn opdrachten te bekijken.

2

Het boek legt ook nog even uit hoe je het beste te werk moet gaan. Als je dit leest is het allemaal vrij simpel. Gewoon je fantasie volgen, niets is te gek. Ik vind zelfs dit er trouwens al leuk en creatief uit zien. Het lijkt net alsof het er echt op is geplakt. En doordat ze zelf al een paar tips geven zoals oud papier, restjes wol en een oude schoenendoos komen er meteen ideeën bij mij omhoog. Terwijl ik nog niet eens naar de opdrachten heb gekeken!

8

Nog een opdracht: maak je eigen museum. Leuk! Als ik in een museum loop bedenk ik altijd dat sommige dingen die ik zie zo saai zijn of juist dat ik bepaalde dingen mis, omdat ze daar maar een klein stukje over hebben gedaan. Op deze manier kan ik al mijn favoriete stukjes die ik ooit heb gezien bij elkaar brengen en zelf nog dingen toevoegen. En in je eigen wereld hoort natuurlijk een museum. Of het nou een museum over de oudheid is, of een museum over boeken!

4

Natuurlijk kan je eigen geld ook niet ontbreken. Je moet je eigen geld ontwerpen, het kan zo gek mogelijk. Misschien wil je wel helemaal geen geld, maar alleen  maar bankpasjes. Allemaal verschillende soorten bankpasjes. Of misschien juist helemaal geen geld. Alles kan.

3

Random staan er ineens tips in het boek. Deze keer brainstormtips. Ik heb deze erbij gedaan omdat ik denk dat deze tips super simpel zijn, maar dat sommige het toch nog even nodig hebben om nieuwe ideeën op te doen. Dus naast dat je echt je eigen wereld ontwerpt, heeft het boek ook nog een aantal handige tips erin staan.

5

Achterin zitten nog een hoop pagina’s met notities. Handig om zelf dingen op te schrijven, of te tekenen natuurlijk. Misschien wel wat knippen en plakken, je kan alles doen bij de notities. Het boek geeft zelf ook als tip om de notities te gebruiken voor als je op de pagina’s zelf te weinig ruimte hebt. Slim!

Ik vind The Imaginary World Of echt een ontzettend leuk doe-boek. Als ik er alleen al doorheen blader word ik al enthousiast en kan ik niet wachten om te beginnen. Mijn eerste plek is al beschreven (en getekend)!

Heb jij ook al boeken van Keri Smith?

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *