ik zie je in de kosmos
Adorable Bookclub,  Roman

Ik zie je in de kosmos – Jack Cheng

Sanne van de Adorable Bookclub las het boek Ik zie je in de kosmos van Jack Cheng. Benieuwd wat Sanne van het boek vond? Lees dan verder!

Waar gaat Ik zie je in de kosmos over?

De 11-jarige Alex Petroski woont in Rockdale, Colorado, samen met zijn moeder en zijn hond, die hij heeft vernoemd naar zijn grote held, de astronoom Carl Sagan. Hij zorgt voor zijn moeder, die soms dagenlang in bed ligt en niet aanspreekbaar is. Zijn droom is om zijn goud geverfde iPod de ruimte in te sturen, net zoals Sagan in de jaren zeventig heeft gedaan met een gouden plaat. Hij spreekt al zijn belevenissen in op zijn iPod, gericht aan intelligente buitenaardse wezens die deze misschien op een dag in de ruimte vinden.

Met zo’n mooie cover en interessante flaptekst verwachtte ik veel van dit boek. Het gaat over een jongen die van alles inspreekt op een iPod, bedoeld voor buitenaardse wezens. De inhoud van het boek zijn transcripten van zijn woorden en zo kunnen we hem volgen op zijn avontuur door Amerika. Ik val meteen met de deur in huis: ik ben heel enthousiast over dit boek. Ik vond het na de eerste pagina’s al moeilijk om weg te leggen. De manier van vertellen is origineel: een transcript van opnames, waarin de hoofdpersoon zijn verhaal vertelt aan aliens . Het deed me haast snakken naar een audioboek van dit verhaal, of misschien meer een hoorspel, want dat had de ervaring waarschijnlijk helemaal compleet gemaakt.

Alex is intelligent, direct en heeft het verantwoordelijkheidsgevoel van een dertienjarige, wanneer de volwassenen om hem heen deze eigenschappen soms missen. De onwetendheid van deze elfjarige jongen, in combinatie met de dingen die hij soms vertelt, zorgen er voor dat je vaak dingen op moet pikken die niet letterlijk in het boek staan. Dat soort nadenkwerk vind ik ontzettend amusant tijdens het lezen van een boek. Daarnaast zorgt het voor de nodige hilariteit.

Alex tegen de aliens, nadat hij opmerkt dat er bekende plekken nagemaakt zijn in Las Vegas, zoals een Eiffeltoren en een piramide: “Als jullie ooit bij ons op bezoek komen is het misschien een goed idee om eerst in Las Vegas te landen, zodat jullie een goed beeld krijgen van de menselijke beschaving.”

Ik zie je in de kosmos is een van die boeken waarvan ik had gewild dat er geen einde aan kwam’

Het verhaal had werkelijk alles. Het boek was vaak erg grappig en je leert de personages goed kennen. Er werden in het begin hints gegeven over dingen die later terugkwamen en vriendschap en familiebanden speelden een belangrijke rol. De latere pagina’s ontroerden en het einde deed me zuchten van teleurstelling. Dit was echt één van die boeken waarvan ik had gewild dat het einde nog niet was gekomen, ook al was het passend in het verhaal.

ik zie je in de kosmos

Titel: Ik zie je in de kosmos
Auteur: Jack Cheng
Verschenen: maart 2017
Pagina’s: 270
Uitgever: Karakter Uitgevers

bol-button

Rating: 5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.