Boeken,  Boekrecensies,  Roman

Ik wil ook zo’n man – Ellen Berg


Toen ik het omslag zag van de feelgood roman Ik wil ook zo’n man van Ellen Berg, was ik razend benieuwd! Ik kon daarom ook niet wachten om erin te beginnen. In dit artikel lees je wat ik ervan vond. 

Charlotte heeft het allemaal: een baan als arts, een fijn appartement en een druk sociaal leven. Het enige dat nog ontbreekt is een man. De tijd begint te dringen, want ze is al 39. Net als ze op het punt staat te accepteren dat ze voor de rest van haar leven alleen zal blijven, ontmoet ze Uwe, een razend aantrekkelijke loodgieter.
Ze valt als een blok voor zijn innemende glimlach en ongedwongen gewoontes, maar haar omgeving is minder enthousiast. Daten beneden je stand? Kan dat wel goed aflopen?

Als je in dit boek begint, merk je gelijk dat het vertaald is uit het Duits. Sommige zinnen lopen niet lekker en iedereen spreekt elkaar aan met u. In sommige gevallen erg onrealistisch en op een gegeven moment begin ik me eraan te ergeren. Jammer, want het verhaal is namelijk wel heel erg leuk! Op een gegeven moment kon ik wel wennen aan de schrijfstijl en vloog ik zo door het boek heen. Het boek gaat dus over arts Charlotte, die verslaafd is aan gummyberen. Oh ja, en ze is ook nog 39. En vrijgezel. Haar ouders pushen haar om nu eindelijk eens een relatie te beginnen met iemand – wel uit haar eigen stand, natuurlijk. Maar dan ontmoet ze de loodgieter Uwe, die iets op haar kantoor komt maken… En dan blijkt dat er toch wel een hele goede klik is tussen de twee. Als vrouw kun je je goed inleven in Charlotte. Ze is wat onhandig, heeft vreetbuien… Het lijkt soms net Bridget Jones! Aan de andere kant: ze heeft een vast weekmenu dat ze iedere week eet en ze heeft allemaal dezelfde kleding in de kast. Daar kan ik me dan weer niet goed in inleven.

‘Een fijne feelgood roman voor deze zomer!’

Het boek is alles behalve voorspelbaar. Er zitten hier en daar wendingen in die je niet ziet aankomen en dat vind ik altijd wel erg leuk aan een feelgood roman. Zo blijft het toch nog een soort van spannend om te lezen. De personages in het boek zijn excentriek en alles behalve standaard. Kijk maar naar de sympathieke, ietwat vreemde loodgieter Uwe. Ik wil ook zo’n man is geen feelgood roman van de hoogste plank, maar wel vermakelijk en fijn voor deze zomer. Verwacht er niet teveel van, dan kan het altijd meevallen!

ellen berg

Titel: Ik wil ook zo’n man
Auteur: Ellen Berg
Verschenen: februari 2018
Pagina’s: 327
Uitgever: Xander Uitgevers
Oorspronkelijke titel: Ich will es doch auch!

bol-button

Rating: 3/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *