Boeken

Ik weet niet of ik van je houd – Christina Lauren

Ik las afgelopen zomer het boek Ik weet niet of ik van je houd van Christina Lauren. Benieuwd wat ik van het boek vond? Lees hier de recensie.

Waar gaat Ik weet niet of ik van je houd over?

Leidt een toevallige ontmoeting tot ware liefde? Holland heeft een heimelijke crush op de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin. Ze helpt hem met een auditie voor een musical en mooie kansen liggen voor hem in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft…
Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven. Calvin weet niets van haar gevoelens en ze worden, puur vriendschappelijk, huisgenoten. Of houden ze elkaar voor de gek en is het zakelijke huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde?

Holland werkt in het theater van haar om op Broadway. Ze wil eigenlijk schrijfster worden, maar ze blijft een beetje hangen in het veilige, theaterwereldje. Dan hoort ze de knappe straatmuzikant Calvin spelen bij de metro. Ze houdt hem al een tijdje in de gaten. Als haar oom iemand nieuws zoekt voor het orkest van zijn theater, draagt Holland Calvin aan. Een klein probleem: Calvin is niet legaal in Amerika. Impulsief biedt ze aan om met hem te trouwen, zodat hij een verblijfsvergunning krijgt.

‘Ik weet niet of ik van je houd lijkt net een modern sprookje’

Zo’n oplossing is natuurlijk een misdrijf, dus er zit wel een groot risico aan dit grapje. Calvin en Holland moeten strenge screenings van de Amerikaanse immigratiedienst doorstaan. Echt een typisch verhaal dat zich in een boek of film afspeelt. Ik weet niet of ik van je houd lijkt net een modern sprookje. Het duurde even voordat ik echt in het verhaal zat, maar ik wilde aan het eind wel doorlezen. Ik was toch benieuwd hoe het af zou lopen…

Meer recensies lezen van de boeken van Christina Lauren? Klik dan hier.

ik weet niet of ik van je houd

Titel: Ik weet niet of ik van je houd
Auteur: Christina Lauren
Verschenen: juli 2018
Pagina’s: 320
Uitgever: Xander Uitgevers

bol-button

Rating: 3/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *