Adorable Bookclub,  Boeken,  Thriller

Ik weet een geheim – Tess Gerritsen


Sanne van de Adorable Bookclub las Ik weet een geheim van Tess Gerritsen. Gerritsen is terug met zeer succesvolle Rizzoli & Isles-serie.

Rizzoli en Isles onderzoeken een van de meest bizarre moorden die ze ooit hebben gezien: een jonge vrouw ligt op haar bed, haar ogen uit hun kassen gehaald en in haar handen gelegd. Is het een hint naar de horrorfilms die de vrouw heeft gemaakt? Als er een tweede slachtoffer valt, weten Rizzoli en Isles dat ze snel moeten zijn. Vreemd genoeg is er iemand die denkt dat zijzelf de volgende is, want ze is op de hoogte van een geheim. Dat ze nooit aan iemand zal vertellen.

Het boek volgt het standaardformat, waarbij er een moord is gepleegd en er gaandeweg het verhaal steeds meer onthuld wordt. In dit geval had ik al vrij snel een correct vermoeden van wie de moordenaar was, maar niet omdat het overduidelijk was. Meer omdat ik actief op zoek was naar mogelijkheden die niet overduidelijk zouden zijn.

De verschillende perspectieven in het boek voegden zeker iets toe aan het verhaal en zorgen er op het eind voor dat de lezer achterblijft met een sterk vermoeden op een vervolg op deze verhaallijn.

‘Een spannende detective om bij te gruwelen!’

Persoonlijk mis ik altijd emotionele binding met de boeken van Gerritsen. Objectief gezien is het duidelijk dat alles goed in elkaar zit en dat elk karakter uitgewerkt is, maar subjectief gezien doen de personages me niets en snak ik ook niet naar de volgende pagina, zoals ik met sommige boeken kan hebben. Dus heb je zin in een leuke detective en schrikken enkele gruwelijk beschreven scènes je niet af? Dan is dit boek iets voor jou!

Je kunt geen tientallen thrillers schrijven als je niet een beetje weet wat je aan het doen bent. Tess Gerritsen heeft een naam voor haarzelf gemaakt in de thriller-wereld en met dit nieuwste boek bewijst ze opnieuw dat ze het juiste beroep heeft gekozen.

ik weet een geheim

Titel: Ik weet een geheim
Auteur: Tess Gerritsen
Verschenen: augustus 2017
Pagina’s: 320
Uitgever: The House of Books

bol-button

Rating: 3/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *