Adorable Bookclub,  Roman

Ik was je bijna vergeten – Terry McMillan

ik was je bijna vergeten
Laura van de Adorable Bookclub las het boek Ik was je bijna vergeten, geschreven door Terry McMillan. Benieuwd wat zij van het boek vond? Haar recensie lees je vandaag op de website!

Georgia Young heeft twee prachtige dochters, leuke vrienden en een succesvolle carrière. Toch is ze rusteloos, omdat ze het gevoel heeft dat ze vastzit. Ze besluit het roer om te gooien in de hoop opnieuw te ontdekken wie ze was, en wie ze weer zou kunnen zijn. Haar zoektocht brengt haar bij al haar exen: mannen die uit leven verdwenen om een reden. Ze bedrogen haar of waren onvolwassen; sommigen kwamen precies op het verkeerde moment haar leven binnen. Georgia vraagt zich af of dat goede moment nu misschien wel gekomen is…

Ik was je bijna vergeten is een roman waarin Georgia, een gescheiden vrouw van 54 jaar op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging in haar leven. Dit doet ze door met haar vriendin Wanda een lijst op te stellen met alle mannen waar Georgia ooit van heeft gehouden. Georgia wil met deze lijst kijken waar ze in het leven staat en waarom het ooit is misgegaan met deze mannen. Daarnaast wil ze graag kijken hoe het met de mannen gaat en wil ze laten weten dat ze van deze mannen heeft gehouden. Hiermee hoopt ze een nieuwe start te kunnen maken met haar leven en daar gelukkig mee te worden. Georgia is een oogarts met twee dochters die van alles meemaken in het leven. Wanda en Violet zijn haar vriendinnen waarmee ze haar privéleven deelt.

Als je van romans houdt waarin grof taalgebruik voorkomt, dan is Ik was je bijna vergeten een aanrader

Ze begint met haar ex-mannen waarmee ze dus haar huidige dochters heeft. Vervolgens gaat ze met enkele mannen nog op date maar wordt het toch niks. De mannen hebben allemaal een eigen verhaal en hebben ook een nieuwe toekomst opgebouwd. Zelf ontdekt ze dat ze in het leven dingen moet doen waar ze gelukkig van word. Daarom is ze van plan om haar huis te verkopen en haar baan op te zeggen om te ontdekken waar ze wel gelukkig van wordt. Mooi om te zien is dat ze daadwerkelijk nog plannen maakt om haar leven om te gooien voor geluk. Daar bewonder ik haar om.

Het taalgebruik vond ik aan de ene kant nog wat grof. Er komen veel scheldwoorden in terug, dat had wat mij betreft een stuk minder gemogen. Het is wel mooi om te zien dat ze gelukkig wordt op het einde met een man waarvan ze het absoluut niet had verwacht. Als je van romans houdt waarin grof taalgebruik veel voorkomt dan is dit een aanrader. Zelf had ik er een ander beeld bij het verhaal en daarbij ook iets meer romantiek bij verwacht. Maar al met al blijft het een dappere zoektocht waarin Georgia op zoek is naar zichzelf.

Ik was je bijna vergetenTitel: Ik was je bijna vergeten
Auteur: Terry McMillan
Verschenen: 2016
Pagina’s: 380
Uitgever: Xander uitgevers
Oorspronkelijke titel: Phobos

bol-button

Rating: 2,8/5

 

Deze recensie is geschreven door Laura van de Adorable Bookclub.

3 Comments

  • Maya

    Hallo Laura,
    Wat jammer dat je zo over het taalgebruik bent gevallen. Ik, de vertaler, had het grotendeels afgezwakt, totdat de hoofdpersoon haar vriendin vroeg of ze ook niet vond dat ze te grof praatten. Ze besloten dat ze dat altijd zouden blijven doen. Tja, daar zit je dan als vertaler. Toch maar weer erin gestopt dus, want de schrijfster zal het wel zo gewild hebben als het zo aanwezig is.
    Grappig, ook ik had in het begin van het verhaal andere verwachtingen van hoe het zou gaan. Gelukkig komt er op het laatst toch nog wat romantiek bij kijken!
    Groet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *