Ik pleit voor jou!
Boekrecensies,  Chicklit

Ik pleit voor jou! – Marijke Vos

Yes, eindelijk een nieuw boek van een van mijn favoriete Nederlandse auteurs, Marijke Vos. Op 16 juni verscheen Ik pleit voor jou! en ik mocht hem alvast lezen. Natuurlijk vertel ik je er meer over.

Waar gaat Ik pleit voor jou! over?

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Ik pleit voor jou! draait om Janna en ze heeft ’n heftige avond gehad na een werkweek. Ze is de meest belangrijke documenten ooit kwijtgeraakt over een zaak waar ze een bekende Nederlander representeert. Ze wordt gered door de man met de gaatjesschoenen en vanaf dat punt begint het verhaal.

Ik pleit voor jou! zit heel goed in elkaar. Je maakt aan het begin kennis met haar tijdens de wilde avond dat de documenten kwijtraken en vervolgens word je verder het verhaal in getrokken. Je leert vooral Janna, haar vriendin Lola en de gaatjesschoenen-man Leo beter kennen. Dit zorgt ervoor dat je alleen maar door wil lezen. Er heerst een heerlijke spanning tussen Janna en Leo en tijdens het lezen blijf je alleen maar scenario’s schetsen wat er tussen hen zal gebeuren.

Wat ik zelf erg leuk vind aan het verhaal, is het feit dat je in dit boek kennismaakt met de advocatuur. Ik zou, tot voorheen, niet weten hoe een rechtszaak zou zijn en al helemaal niet hoe het uitvechten van een scheiding er aan toe gaat. Ook erg leuk: Janna groeit als personage heel erg. In het begin is ze heel gedreven door het maken van de promotie, maar door deze zaak komt ze er achter wat écht belangrijk voor haar is in het leven.

Ik pleit voor jou! is hét bewijs dat Marijke Vos een fantastische auteur is’

Ben je op zoek naar een heerlijk, luchtig boek? Stop met zoeken, dan is Ik pleit voor jou! echt wat voor jou. Met dit boek heeft Marijke bewezen een fantastische auteur te zijn. Er is veel humor verwerkt in het boek en door alle grapjes zorgt Marijke ervoor dat het genieten geblazen is om dit boek te lezen: dit boek zal je in een mum van tijd uit hebben. Ik kan nu al niet wachten tot er een nieuw boek verschijnt van Marijke!

Lees hier alle recensies van de boeken van Marijke Vos

Ik pleit voor jou!

Titel: Ik pleit voor jou!
Auteur: Marijke Vos
Verschenen: 16 juni 2020
Pagina’s: 304
Uitgever: HarperCollins Holland

bol-button

Rating: 5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *