Ik niet op jou
Boeken,  Roman

Ik niet op jou – Sally Thorne

Sophie, van de Adorable Bookclub kon niet wachten om te beginnen met lezen toen ze dit boek binnen kreeg. Want wat is er nou fijner dan wegzwijmelen met een romantisch verhaal in de volle zomerzon?

Waar gaat Ik niet op jou over?

Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het vervelende is echter dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als assistenten van de twee CEO’s van een uitgeverij.
Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh… humorloos. Joshua is iedere dag weer verbijsterd over Lucy’s ongeschikte kledingkeuze en eigenzinnige gedrag. Beiden laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar op stang te jagen met een heel arsenaal aan subtiele en minder subtiele (en oké, best kinderachtige) spelletjes. Dit wordt al bijna werkroutine, tot ze allebei hun zinnen hebben gezet op dezelfde promotie. Dan barst de strijd pas echt los!

Door een fusie van twee uitgeverijen worden Lucy en Joshua collega’s van elkaar. Vanaf de eerste dag heerst er een spanning tussen de opgeruimde autoritaire Joshua en de rommelige en gezellige Lucy. Voor Lucy is werken bij de uitgeverij echt haar droombaan. Hoewel ze is opgegroeid op het platteland, hebben haar ouders haar gesteund om haar dromen na te jagen en is ze in de stad gaan studeren. Ze stopt dan ook heel haar ziel en zaligheid in haar werk. Als ze te horen krijgt dat één van hen kans kan maken op een promotie haat ze Joshua alleen nog maar meer.

‘Sally Thorne weet je keer op keer te verrassen – zeker met Ik niet op jou!’

Ze bedenkt een plan om ervoor te zorgen dat ze indruk gaat maken op het sollicitatiegesprek, want verliezen van Joshua Templeman is geen optie. Ondanks dat haar droombaan op het spel staat komt er in haar slaap ineens een droom waarbij de haat omslaat in een soort verlangen waarvan ze nooit had verwacht dat dat zou komen. Is het tijd voor een nieuw spelletje?

Hoewel het verhaal in het begin wat structuur mist, kom je gaande weg in het verhaal steeds meer te weten over Lucy en Joshua. Als lezer tast je een tijd in het donker, alvorens je een gevoel krijgt waar het heen gaat. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar het zorgt ervoor dat het even duurt voordat je helemaal in het verhaal zit. Pas aan het einde had ik het gevoel dat ik alleen maar verder wil lezen. Daarnaast vind ik het jammer dat Lucy niet helemaal positief naar voren komt. Al kan dat ook komen doordat het boek volledig geschreven is vanuit Lucy. Wij vrouwen spreken nou eenmaal niet altijd vol lof over onszelf 😉

Het is een boek waarvan je misschien wel weet hoe het gaat eindigen, maar Sally Thorne weet je toch keer op keer weer te verrassen! Op zoek naar een luchtig, romantisch boek met een vleugje humor? Dit heeft het allemaal.
Kortom: dit is een perfect boek wat je er zo af en toe weer even bij pakt om verder te lezen. Stop deze in je koffer want hij is dus ideaal voor een dagje aan het zwembad of aan zee!

Meer recensies lezen van de boeken van Sally Thorne? Klik dan hier.

Ik niet op jou

Titel: Ik niet op jou
Auteur: Sally Thorne
Verschenen: 25 juni 2019
Pagina’s: 352
Uitgever: Harper Collins

bol-button

Rating: 3,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *