Boeken

Ik neem mee op vakantie… #1

Jaaa, ik ga bijna op vakantie! Voor mijn geen luie zonvakantie, maar een citytrip! Een weekje lang ben ik te vinden in Rome, heerlijk! Natuurlijk zijn we niet dag en nacht onderweg en zal ik tijd hebben om één van mijn favoriete hobby’s uit te voeren, namelijk lezen!

Ik ben van plan om mijn ereader mee te nemen omdat je in het vliegtuig nou eenmaal moeilijk een stapel boeken mee kan nemen. Natuurlijk ben ik maar een weekje weg en zal ik dus niet tien boeken uit gaan lezen. Ik ben voornamelijk weg uit het hotel, en zal misschien één of twee daagjes op het strand doorbrengen. Dat, plus de avonden, zijn voor mij de momenten om eventjes te lezen. Toch heb ik in mijn hoofd een enorme stapel om “mee te nemen”. Ik weet nu al dat ik niet kan kiezen, dus hier de lijst die ik in gedachten heb! Help mij kiezen!

Aaah! Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Dit boek staat al ehm…. veel te lang op mijn verlanglijstje. Ik hoor van iedereen dat de boeken geweldig zijn en dat je er zo doorheen vliegt. Aanrader volgens jullie?

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.
De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen…

Oké, check gewoon alleen die cover al. Wauw, ik houd echt van dit boek. Al zonder hem te hebben gelezen. Want ja, schaamte, ik heb hem nog steeds niet gelezen. De boeken van Dan Brown vind ik geweldig, waardoor ik denk dat dit boek mij ook echt niet zal teleurstellen. Enne, ik ga dan wel naar Rome, maar Florence is ook érg mooi toch? 😉

Nooit huilen… Dat heeft Eureka’s moeder haar op het hart gedrukt. Nu is Eureka’s moeder onder mysterieuze omstandigheden verdronken en Eureka wil eigenlijk ook dood. Ze geeft alleen nog om een bijzonder boek. Daarin staat het huiveringwekkende verhaal van een meisje dat een heel continent in zee huilde. Als een vreemde jongen Eureka vertelt dat ze in gevaar is, krijgt hij haar ook bijna in tranen. Tranen die een wereld kunnen wegspoelen…

Ik heb nog nooit een boek van Lauren Kate gelezen. Ik hoorde zo veel verschillende meningen over haar boeken dat haar schrijfstijl mij eigenlijk een beetje bang heeft gemaakt. Toch hoor ik over dit boek weer veel goede verhalen. Ik vind de cover zo mooi, en daarom staat hij vooral bij dit lijstje. Iemand die mij kan overtuigen?

Renata is een van de dodelijkste krijgers die er is, maar haar geïsoleerde leventje wordt plots op zijn kop gezet als ze een goudblonde vampier ontmoet die haar een wereld in lokt vol gevaar en verlangen. Nikolai kickt erop om wraak te nemen op de vijanden van de Broederschap, maar zijn volgende doelwit is moeilijker te bereiken dan anders. Een vrouw staat hem in de weg, de verleidelijke en dodelijke bodyguard van zijn doelwit, Renata…

Ohh…. Lara Adrian! *heel veel hartjes*. Ik ben dol op haar boeken, verslaafd, verliefd! Eigenlijk weet ik wel zeker dat dit boek mee gaat (of eigenlijk gelezen gaat worden). Of kan iemand mij overtuigen om het niet te doen?!

Wat zou jij doen als de mooiste jongen ter wereld een naamloze duivel in zich verborg, en hij alleen maar oog voor jou heeft? Zoey is gelukkig weer terug bij haar vrienden, maar er dreigt gevaar. Neferet heeft een nieuwe geliefde, Kalona, maar niemand in het Huis van de Nacht heeft een idee van zijn ware aard. Kalona lijkt de ultieme pretty boy en heeft al snel alle dames in het Huis van de Nacht in zijn macht. Een geest heeft de sleutel om zijn snel groeiende invloed in te perken, maar stel dat hij Zoey met geheimen confronteert waar zij eigenlijk niets van wil weten? En dan heeft de geest het nog niet eens gehad over bepaalde gebeurtenissen waaraan Zoey liever niet wordt herinnerd…

Ik vind deze boeken helemaal niet zo bijzonder of geweldig, maar stiekem lezen ze zó lekker weg. Het is allemaal niet zo geloofwaardig maar de twee vrouwen hebben dan wel weer een heerlijke simpelere schrijfstijl. Dit is het vijfde deel (en ik ben dus nog lang niet bij het einde!). Meenemen of niet?

Verroer je niet,’ mompelde ik tegen de anderen. ‘Hou oogcontact, maar verroer je niet.’ Terwijl ik dat zei, zocht de poema mijn blik. Haar ogen gingen wijd open en haar ronde pupillen verwijdden zich. Ze hief haar kop en snoof de lucht op. Toen gromde ze. Ik probeerde een stap naar achteren te zetten. Ik wist dat ik dat moest doen, maar mijn benen weigerden dienst. Ik bleefstaan waar ik stond en hield haar blik vast, en toen ik dat deed, leek alles om me heen te verdwijnen. (…) Een ruk aan mijn arm bracht me terug in het hier en nu, en ik zag de poema springen. Zag haar snijtanden ¬itsen in een grauw, zonder dat ze het oogcontact verbrak. Door Maya Delaneys moedervlek in de vorm van een pootafdruk valt het niet meer te ontkennen: ze is een skinwalker. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ook zij de gedaante van een dier zal kunnen aannemen. Die bijzondere gave komt tot ontwikkeling wanneer ze met haar vrienden in de wildernis strandt. Ze zijn op elkaar aangewezen om de weg terug naar huis te vinden. Maar kan Maya haar vrienden echt vertrouwen? En kan zij haar gave in bedwang houden, voordat het levensgevaarlijk wordt?

Kelley Armstrong, nog zo’n schrijfster die zeker niet de meest geweldige boeken schrijft. Maar oh wat lezen haar boeken weer lekker weg. Hebben jullie deze serie al gelezen en raden jullie het mij aan om deel twee te gaan lezen?

Eerlijk gezegd is dit pas een klein deel. Welke raden jullie mij aan? En welke moet ik écht niet gaan lezen tijdens mijn citytrip? Misschien hebben jullie zelf nog wel aanraders!

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Annemiek juli 23, 2014 at 20:34

  Sowieso Robijnrood! Helemaal als je niet zo heel veel van plan bent te gaan lezen. Wat je wordt direct in het verhaal gezogen en het is gelijk spannend! Heb je binnen een mum van tijd uit! 😀

 • Reply Roxanne juli 24, 2014 at 22:20

  Ik heb van deze boeken alleen House of Night gelezen en dat vind ik zelf geen hele sterke serie meer na deel 6 (ik heb ze wel in het Engels gelezen) dus ik zou voor één van de andere boeken gaan!

 • Reply Marloes juli 25, 2014 at 11:02

  Ik heb alleen Inferno gelezen, maar dat was echt weer zo’n goed, typisch Dan Brown-boek! Ga je geen spijt van krijgen!

 • Reply Jasmijn juli 26, 2014 at 23:22

  Van deze boeken heb ik alleen Teardrops gelezen en wow, geweldig <3

 • Reply tamara juli 31, 2014 at 08:49

  ik ben het middernacht boek van Renate nu aan het lezen

 • Leave a Reply