Ik mag geen boeken meer kopen! (behalve als…) - Adorable Books
Column

Ik mag geen boeken meer kopen! (behalve als…)

sd

Mijn to read stapel is te groot. Gewoon echt enorm. En hij wordt bijna elke maand groter. Zelfs zo groot dat ik soms een mini paniek aanval krijg omdat ik geen flauw idee heb hoe ik deze boeken ooit allemaal ga uitlezen.
Elke maand denk ik weer: oké, vanaf nu ga ik geen boeken meer kopen tot ik álles heb gelezen.

Ja.. doei.

Dit heb ik dus nog nooit volgehouden. Op zekere hoogte wel. Maar er komt altijd wel weer een exemplaar voorbij die aangeboden wordt waarvan je denkt “ja, deze móet ik toch wel echt lezen hoor. Die hoort gewoon op Adorable Books thuis”. Het moet gewoon, echt. Het beste excuus dus om die grote to read stapel weer te laten liggen, en toch dat nieuwe boek erbij te pakken.

Het ergste gevalletje van “mijn to read stapel uitbreiden” is toch wel het boekenfestijn. Oh, wat een ramp is dat toch zeg. En elk jaar ga ik er toch weer braaf één of twee, soms zelfs drie keer naartoe. “Alleen even kijken”, of “Ik koop maar drie boeken”, is het dan. Ooit gelukt?

Nee.

Als je er als eens bent geweest weet je hoe erg het daar is. Honderden en honderden boeken bij elkaar. Er springen hartjes in mijn ogen als ik daar naar binnen loop. Zó zó veel boeken, en ik wil ALLES hebben! Met als gevolg dat mijn karretje bom en bom vol zit en ik op het laatste moment bij de muur mijn karretje omkeer en alles ga sorteren. “Deze wil ik wel écht, deze misschien iets minder”. Kijk, daar komen al weer twee stapels uit. Nóg een keer sorteren. “Oké, deze lees ik misschien pas over twee jaar, die mag weg”. De stapel wordt al kleiner. Dan het moeilijkste gedeelte. “Eens zien wat de prijzen zijn”. En daar gaat mijn laatste grote stapeltje. Ik ben namelijk wel zo slim om een bepaald bedrag mee te nemen. En de pinpas blijft netjes thuis!
En wat er aller, aller ergste is? Sommige “boekenfestijn-boeken” liggen nog steeds ongelezen mét prijsstickertje nog in mijn kast. Amper aangeraakt. Telkens zie ik ze staan en denk ik; oh jij bent de volgende hoor. Nee, vrijwel nooit. Zoals ik al zei, er komt altijd wel weer een exemplaar tussen dat voorrang krijgt op de rest.

Het leven van een bookblogger kan soms erg zwaar zijn.
Wie weet, koop ik komende maand geen boeken meer.

Oja, grapje. Het boekenfestijn Utrecht komt er al weer aan.

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Audrey april 22, 2014 at 07:52

  Haha! Oooo, wat is dit herkenbaar…

 • Reply Kelly april 22, 2014 at 11:56

  Ohh ik wil ook nog eens naar het boekenfestijn, maar ik mag eerst ook gen boeken meer kopen. Er liggen er nog een heleboel op me te wachten die ik eerst wil lezen!

 • Reply Madelon april 22, 2014 at 12:52

  Haha, zooooo enorm herkenbaar! Ik had dat laatst ook met de boekenweek. Moest ik toch dat boekenweekgeschenk hebben, koop je toch weer een boek terwijl je jezelf nog zo had beloofd geen boek te kopen!
  En inderdaad, die stapel ongelezen boeken blijft maar groeien.

 • Reply Joanydvv april 22, 2014 at 13:25

  Ik heb mezelf ook wel eens voorgenomen om mijn boeken-koop-activiteiten wat te minderen, maar het lukt me nooit om het vol te houden. Er komen ook zoveel verschrikkelijk mooie boeken uit 🙂
  En bij het boekenfestijn moet je ook wel heel koelbloedig zijn als je je daar in kunt houden.

 • Reply Sanne april 22, 2014 at 13:53

  Hahaha zo herkenbaar! En tja, tijdens boekenfestijnen mag ik van mezelf altijd even losgaan.

 • Reply Esther april 22, 2014 at 16:37

  Haha, zo herkenbaar! Wanneer komt het boekenfestijn weer?

 • Reply Chantal april 22, 2014 at 19:50

  Herkenbaar, maar ook ik ben straks gewoon op het boekenfestijn te vinden 😉

 • Reply Zwartraafje april 22, 2014 at 20:22

  Volgende week is het in Mechelen Boekenfestijn. Ik weet nog niet goed hoe ik er moet geraken, maar mocht ik voor dat probleem een oplossing vinden, dan krijg ik meteen met een nog groter probleem te kampen. Niet dat ik zo super veel boeken koop, maar een bezoekje aan het Boekenfestijn zonder nieuwe aankopen … dat bestaat gewoon niet.

 • Reply Laura april 23, 2014 at 17:03

  Ik ga waarschijnlijk naar het boekenfestijn in Utrecht maar ik hoop dat ik me kan beheersen!

 • Reply Sandra april 24, 2014 at 15:36

  Ja hoor, dit is heeeel herkenbaar. Ik heb nog boekenfestijn boeken van een aantal jaren geleden ongelezen in de kast liggen. Ik ga waarschijnlijk ook naar Utrecht toe, maar ja, ik moet niet al te veel meenemen, want zoveel plek heb ik ook niet meer in de kast. En uitlezen van alle boeken die zich opstapelen. Hooo maar. Niet zo slim, Sandra, niet zo slim.

 • Leave a Reply