Ik lees 12489509590 boeken tegelijk - Adorable Books

Ik lees 12489509590 boeken tegelijk

Nee oké, misschien iets te overdreven. Maar ik kan het wel. Ja, ik kan het echt. Veel boeken tegelijk lezen. Soms schaam ik me er een beetje voor.

Ik kijk dan op mijn goodreads pagina en zie bij currently reading minimaal drie boeken staan. “oeps” gaat er dan door mijn hoofd heen.
Want ja, ik weet het. Ik moet nog maar 50 bladzijdes van dat ene boek en hij is uit. Máár ik moet eigenlijk ook eerst dit boek uitlezen, die is “belangrijker”.
Vaak geef ik mezelf dan de grootste zucht ooit en soms zelfs een tik tegen mijn hoofd aan. Mijn currently reading móet een keer op 0 komen te staan. “Ja, als ik dit ene boek uit heb komt dat wel goed”. Totdat het volgende boek op de deurmat valt en er nog een boek bij komt te staan.

En ik weet ook dat ik niet de ergste ben. Vaak heb ik een geweldige reden voor het feit dat ik zo veel boeken door elkaar heen lees. Ik heb namelijk altijd een bij-mijn-ouders-boek, een lezen-in-de-trein-boek en een ik-ben-thuis-boek. Kijk, daar kom ik al snel aan die drie boeken! En waarom ik drie verschillende boeken heb? Mijn “in de trein boek” is altijd een wat lichter boek of ik lees het op mijn tablet. Dat grote gigantische (geweldige) boek dat ik thuis heb laten liggen is namelijk erg onhandig om mee te nemen als ik ook nog eens een laptop en kleren en nog veel meer in mijn tas moet mee zeulen.

En wat het allerergste is? Ik kan het gewoon. Ik kan boeken door elkaar lezen. Ik hoef maar één zin van het andere boek te lezen of ik weet al weer waar het over ging en ben weer diep in het verhaal gekropen. Je kan het ook zien als een handige gave. Ik kan gewoon iets wat sommige mensen niet kunnen, en ik ben er trots op.

(Denk ik).

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply Chantal mei 20, 2014 at 06:48

  Herkenbaar! Ik lees vaak ook vanalles door elkaar 😉

 • Reply Jacoline mei 20, 2014 at 06:52

  Ik ken dat gevoel… maar net als jij heb ik er inderdaad totaal geen problemen mee om verhaallijnen uit elkaar te houden.

 • Reply Daantje loves to read mei 20, 2014 at 07:28

  Haha gelukkig ben ik dus niet de enige want er zijn tijden dat ik er 6 tegelijk lees!

 • Reply Marilyn mei 20, 2014 at 08:40

  Ik lees ook meerdere boeken tegelijk, nu zijn het er 4.
  Meestal een ebook, een Engels boek, eentje van de bibliotheek en soms nog een uit mijn (ongelooflijk grote) nog te lezen stapel.

 • Reply Anneke mei 20, 2014 at 10:06

  Haha! Ik ben er juist heel slecht in, ik kruip het liefst helemaal weg in één wereld tegelijk. Maar op dit moment lees ik toevallig wel steeds twee boeken. Dat komt omdat een boek wat zwaarder is en dan wissel ik het graag af met iets luchtigs.

 • Reply Kelly mei 20, 2014 at 11:37

  Ik kan wel door elkaar lezen, maar ik vind het gewoon niets aan. Ik wil een verhaal in één klap uitlezen zonder dat er iets tussen komt!

 • Reply Daan mei 20, 2014 at 16:22

  Vroeger las ik alles door elkaar, iets 5 boeken ofzo, en zag je overal in mijn kast boekenleggers van allemaal boeken, maar nu doe ik dat gek genoeg niet meer.
  En om eerlijk te zijn vind ik het fijner, en ik raad het dan ook zeker aan. Zit niet zo te stressen, lees gewoon lekker. 😉
  Wel vind je methode handig, maar niet praktisch. Tja…

 • Reply tamara mei 20, 2014 at 18:15

  ben dus niet de enige die dat doet.

 • Reply Anne Solveig mei 20, 2014 at 19:04

  Ik heb dit helemaal niet!

 • Reply Elisa mei 20, 2014 at 20:07

  meestal lukt het me gewoon niet om verschillende boeken door elkaar te lezen omdat ze te spannend 😀

 • Reply Lilian mei 20, 2014 at 22:08

  Ik lees juist bijna niks door elkaar! Één boek tegelijkertijd, anders raak ik in de war, haha

 • Reply Zina mei 20, 2014 at 22:40

  Herkenbaar hoor, ik lees meestal ook twee of drie boeken door elkaar. Meestal is dit dan een luchtig boek en een boek met een ‘echt’ verhaal erin, zodat ik ze niet door elkaar kan halen.

 • Reply Thebeautydelivery mei 20, 2014 at 22:42

  Ik lees er op dit moment eentje en die is nog voor school ook haha

 • Reply Emmy mei 23, 2014 at 18:07

  Hoewel er op mijn goodreadpagina ook staat dat ik nu drie boeken lees, klopt dat niet helemaal. Ik lees zelden meerdere boeken door elkaar en prefereer het ze gewoon één voor één af te werken.

 • Reply Maggie juni 4, 2014 at 21:00

  Herkenbaar, heb ik altijd. Maar ik pak de verhaallijn meteen weer op.

 • Leave a Reply