Boekrecensies,  Chicklit

Ik hou van New York (Ik hou van #1) – Lindsey Kelk

Ik hou van New YorkTitel: Ik hou van New York
Auteur: Lindsey Kelk
Verschenen: 2009
Pagina’s: 291
Uitgever: Unieboek
Originele titel: I heart New York

Angela Clark pakt het eerste vliegtuig als ze haar verloofde betrapt met een andere vrouw – tijdens de bruiloft van haar beste vriendin. Eenzaam en alleen staat ze enkele uren later voor een willekeurig hotel in Manhattan.

Ze raakt al snel bevriend met Jenny, de receptioniste van het hotel. Samen verwerken ze Angela’s liefdesverdriet met shoppen, cocktails en naar de sauna gaan. Ze date met twee mannen tegelijk en geniet met volle teugen van haar nieuwe vrijheid. Als Angela een baan krijgt als blogger bij een hip tijdschrift lijkt haar leven weer helemaal op orde te zijn. Haar blog over daten in New York is al snel een groot succes en wordt binnen no time door iedereen gelezen – ook door haar twee mannen…

‘Ik hou van New York is een heerlijke typische chicklit!’

Het boek begint al meteen pakkend, Angela wordt bedrogen door haar vriend, waardoor je niet kunt stoppen met lezen. Ze vertrekt per direct naar New York, waar ze niks of niemand heeft. Het leuke is, is dat dit verhaal zich dus afspeelt in New York, zo lees je alles wat Angela daar mee maakt. Ik vind het boek erg leuk, en leest ook makkelijk, maar soms vond ik het wat langdradig. Het gaat heel veel over daten, soms zit er geen afwisseling in het boek. Ik vind het wel erg leuk dat Angela een blogger is voor een website, omdat ik zelf ook van bloggen hou, is dit erg leuk om te lezen. Het is echt een typische chicklit, om lekker in weg te duiken als je op vakantie aan het strand of zwembad zit. Het boek is gewoon genieten en er zit ook humor in.

Meer lezen van Lindsey Kelk? Klik dan hier voor de recensie van Ik hou van Hollywood.

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *