"Ik heb een nieuwe boekenkast nodig" - Adorable Books
Column

“Ik heb een nieuwe boekenkast nodig”

In oktober 2012 liet ik de inhoud van mijn boekenkast zien. Ik had toen best veel boeken vond ik zelf. Nu, ruim twee jaar later, is mijn boekenkast ontploft en heb ik echt een nieuwe boekenkast nodig. Vandaag wat hersenspinsels over mijn boekenkast en boeken in het algemeen. 

Waar kun je ons nu blijer mee maken dan met een boek? Ik vind make-up ook onwijs leuk, daar kan ik nooit genoeg van hebben, maar van boeken ook niet. Die eigenschap heb ik denk ik van mijn moeder. In de huiskamer bij mijn ouders staan vier onwijs grote boekenkasten. Dat wil ik later ook. Ik weet nog niet of ik mijn boeken wil sorteren op schrijver of op kleur (heeft allebei wel wat, vinden jullie niet?), maar die grote boekenkasten komen er zeker. Dat wordt nog een leuk werkje trouwens als ik ga verhuizen. Hoeveel dozen zou ik nodig hebben om al mijn boeken in kwijt te kunnen?

Nu ik dit schrijf, beginnen mijn handen te kriebelen om mijn boekenkast eens goed onder handen te nemen. Er liggen boeken bovenop en voor mijn boeken die eigenlijk gewoon recht in de boekenkast horen. Maar ja, ik heb te weinig plek, dus ik kan niet anders! Een plankje is gevuld met tijdschriften en administratie.. Misschien moet ik die maar ergens anders opbergen. Maar waar? Tja, die extra kast moet er denk ik toch maar komen. Maar veel ruimte in mijn kamer heb ik niet meer om een kast kwijt te kunnen.

Wij boekenbloggers krijgen natuurlijk veel boeken om te recenseren. Maar het is niet dat we alleen maar boeken krijgen. We zijn er ook aan verslaafd om zelf nog boeken te kopen! Zo kocht ik laatst Zwaar Beproefd! en Zwaar Verguld! van Chantal van Gastel, omdat ik alleen Zwaar Verliefd! nog maar in mijn boekenkast had staan en ik wilde ze alledrie hebben. De laatste twee delen las ik op mijn e-reader. Ook prima, maar een boekenfanaat wil gewoon de echte boeken hebben. Zo is het maar net. Oké, ik ga nu echt even kijken of ik mijn boeken wat beter kan indelen. *Ben zo terug.*

Zo, ik heb er twee hele dikke Van Dale woordenboeken uitgehaald. Die gebruik ik toch nooit. Ruimte voor zeker vijf boeken die nu los in de boekenkast slingerden. Yes! Het ziet er meteen al een stuk opgeruimder uit. En ik heb meteen maar even mijn boeken geteld: 160 stuks. Valt eigenlijk nog mee. Nu moet ik wel zeggen dat ik nog een paar boeken heb uitgeleend, dus laten we ruim genomen 170 zeggen. Er zijn mensen die duizenden boeken hebben. Pfff! Ik denk dat mijn moeder dichtbij de 1000 komt.

Nu weet ik zeker dat ik in de toekomst nog meer boeken in mijn bezit ga hebben, dus ik ben bang dat die extra boekenkast er alsnog moet komen…

Hoeveel boekenkasten en boeken hebben jullie? 

Previous Post Next Post

17 Comments

 • Reply Anneke januari 18, 2015 at 11:25

  Ik heb nu twee kasten en een tijd lang gebruikte ik de een voor de gelezen boeken en de ander voor de ongelezen, maar de gelezen kast zit bijna vol dus… Help! Daar moet ik eens over na gaan denken.

 • Reply Beautyjuf januari 18, 2015 at 11:40

  Oh, herkenbaar..! Mijn boekenkasten puilen ook enorm uit. Inmiddels heb ik een flink aantal boeken in dozen gestopt. Ik woon vrij klein en heb geen ruimte meer in huis, vandaar. Als ik groter ga wonen, ga ik als eerste een aantal boekenkasten erbij kopen.

 • Reply Anneke januari 18, 2015 at 11:58

  Wat herkenbaar.
  Ik heb onlangs onze boekenkasten eens uitgeruimd en in de was gezet. Was gelijk een mooi moment om de woordenboeken en computerboeken uit het jaar nul, die we nooit meer gebruiken omdat we het wel opzoeken op het internet, naar boven te brengen en daar in de plaats mijn kookboeken, die boven lagen, te leggen. Nog kom ik ruimte te kort.
  Manlief wordt er af en toe gek van, maar laat me wel gaan.

 • Reply Esther januari 18, 2015 at 12:13

  Leuk stukje!

 • Reply Shureska januari 18, 2015 at 12:20

  Super herkenbaar tedje. Als je hulp nodig hebt met ruimte creëren, ik heb nog plek. :-)!!! Maar alle gekheid op een stokje, ik heb nog wel wat creatieve ideetjes voor je als je wilt Ivm ruimte voor boeken. Je inspireert ook gelijk een nieuw blog idee. Ik zal hem wel delen met jullie komende vrijdag. Zelf had ik ruim 400 boeken, de meesten waren toen romans toen ik weer eens ging verhuizen naar een andere kamer heb ik ze allemaal laten liggen. Kon het echt niet handelen.
  Nu zit ik waarschijnlijk ook op de 150/200. Hiervan zijn ongeveer 40 boeken vanuit mijn jeugd die ik in een lade bewaar voor mijn eigen kinderen ooit.

  • Reply Tedje januari 21, 2015 at 20:56

   Wauw, 400 boeken. Wat veel! En heb je er 200 laten liggen?? Wat zonde zeg! Ik ben benieuwd naar je ideetjes 🙂

   • Reply Shureska januari 22, 2015 at 19:12

    Ja, erg he? Waren wel voornamelijk romannetjes hoor, dus dat maakt het minder erg. Maa goed, wat doe je eraan? Nu weer bijkopen en hopen dat je dat aantal gauw weer haalt en voorbij gaat :-))).

    Ja, als het goed is, staat hij morgen online, dan deel ik hem morgen wel op jullie Facebook pagina.

 • Reply Sanne januari 18, 2015 at 13:40

  Ik heb een grote boekenkast waarin ik dubbele rijen met boeken in heb staan. En ik heb een plankje tussen de twee delen van mijn kledingkast waar ik ook allemaal boeken heb gepropt. Maar ik ken het probleem zeer goed!

 • Reply beautifulday4makeup januari 18, 2015 at 15:35

  Zo herkenbaar!

 • Reply Emmy januari 18, 2015 at 16:07

  Van schaamte moet ik bekennen dat ik bijna 3 extra hoge billy’s vol heb. Tja.. Er zit niks anders op: verhuizen!

 • Reply Babiche januari 19, 2015 at 08:12

  Herkenbaar! Ik ben vorig jaar verhuisd en heb toen nieuwe boekenkasten gekocht, het paste toen nog maar nu dus niet meer! Ik heb m’n boeken wel op kleur staan, ik word er erg vrolijk van als ik naar kijk.

 • Reply Anne januari 19, 2015 at 11:08

  Haha, heel herkenbaar;) Ik heb zo’n vakkenkast van Ikea waar ik 12 vakken van voor boeken gebruik. Maar ik ben laatst maar met dubbele rijen begonnen, want ik vond al die boeken die bovenop lagen ook geen gezicht. Ik heb ze trouwens op genre gesorteerd.

 • Reply Lieke januari 19, 2015 at 13:00

  Ik heb twee kasten. Een grote bij mijn ouders en een kleintje op mijn studentenkamer. Beide zitten helemaal volgepropt, heb ook een nieuwe kast nodig haha

 • Reply Rachel januari 19, 2015 at 21:23

  ik heb zelf een Billy van de Ikea. Hij is echt fijn en mooi om te zien. Ben hier zo blij mee! Vind het zelfs handig dat je twee rijen op een plank kunt vullen 🙂

  • Reply Tedje januari 21, 2015 at 20:57

   Hoe vul jij twee rijen op een plank? Daar zijn mijn planken echt te kort voor. Misschien heb je een diepere kast, haha!

   • Reply Rachel januari 22, 2015 at 08:12

    Ik heb de voorste boeken liggend gelegd. Ze steken wel een heel klein beetje uit, maar denk dat mijn boekenkast inderdaad dieper is.

 • Reply Caithlin - YAWordsmithery.blogspot.nl januari 22, 2015 at 14:37

  Haha, herkenbaar hoor! Ik heb pas een boekenkast aangeschaft, eerst stonden ze namelijk allemaal op planken die ik aan mijn muur heb hangen. Maar ja.. dat werd toch wat onhandig. (Stapels werden wat hoog..) Ik heb misschien nét plek voor een extra kast.. maar daar ga ik toch nog maar even mee wachten. 🙂

 • Leave a Reply