ik ben sara
Roman

Ik ben Sara – Irene van Gent

Heb jij het boek Ik ben Sara van Irene van Gent al gelezen? Dit boek gaat over de essentie van ware liefde en jezelf terugvinden. Hier lees je de recensie van Ik ben Sara.

Waar gaat ‘Ik ben Sara’ over?

Sara (33) woont sinds drie jaar bij haar vriend op zijn boot. Samen zeilen ze door Griekenland. Maar hoe vrij het leven ook lijkt, ze krijgt steeds meer het gevoel dat ze opgesloten zit. Ze is te afhankelijk van hem geworden. Op een dag ontmoet Sara in een dorpje een oude vrouw, die haar een brief geeft met een geheimzinnige inhoud. Daarin wordt ze uitgedaagd op zoek te gaan naar de sleutels voor een gelukkig leven. Durft Sara het leven dat ze kent los te laten en echt voor zichzelf te kiezen?

In het boek Ik ben Sara volgen we Sara, die op zoek gaat naar zichzelf en waar ze nu écht gelukkig van wordt. Ik denk dat dit een herkenbaar thema is voor veel mensen, dus daarom zal dit boek ook een groot publiek aanspreken. Tijdens haar zoektocht komt ze verschillende mensen tegen die haar allemaal een les leren. Om te ontdekken wat ze nu écht wil in haar leven, reist ze de hele wereld rond. Niet per se haar eerste ingeving, maar de lessen leiden haar naar Griekenland, Italië, San Francisco en Tulum in Mexico. Extra leuk dat Irene van Gent je mee op reis neemt langs deze verschillende werelddelen. Ik ben zelf op veel van deze plekken geweest, dus dat zorgde voor nog meer herkenbaarheid. Yoga, meditatie en eten spelen een grote rol in dit boek.

Ik denk dat dit boek grotendeels gebaseerd is op Irenes eigen leven. Op haar website schrijft ze namelijk het volgende: “Daarna liet ik alles achter en ging op reis. In die tijd werkte ik als kok in skigebieden en was ik flottieljeleider in Griekenland. Terug in Nederland deed ik van alles en nog wat; ik werkte als yogadocent en kok, als barista in een taartencafeetje en in een boekwinkel.” Ontzettend leuk dat ze deze reis heeft gebruikt als inspiratie voor dit boek.

‘Ik ben Sara is een herkenbaar boek over het vinden van jezelf’

Ik ben Sara zet je aan het denken. Doe jij wel de dingen die je gelukkig maken? Of moet je net als Sara op zoek? Het verhaal spreekt tot de verbeelding; het speelt als een film af in je hoofd. Het zou me niet verbazen als dit boek ooit eens verfilmd wordt, daar leent het zich perfect voor denk ik. Ik zie Sara al in de keuken in het idyllische Toscane, op de Griekse eilanden met helderblauw water, maar ook in de jaren ’50 diner in San Francisco. De schrijfstijl van Irene leest lekker weg, al moet ik zeggen dat ik sommige dialogen iets minder geloofwaardig vond, bijvoorbeeld die Sara voert met haar broer. Dat is eigenlijk het enige punt van kritiek, want voor de rest is dit een heerlijk boek waar je doorheen raast. Ook als je houdt van spiritualiteit is dit boek iets voor jou. Zo gaat Irene bijvoorbeeld dieper in op cacao ceremonies en yoga. Ga er goed voor zitten, en wees gewaarschuwd: want na het lezen van dit boek heb je zin om op reis te gaan.

Pluspunten
+ Leest lekker weg
+ Zet je aan het denken
+ Boek over spiritualiteit en jezelf vinden

Minpunten
– Soms ietwat ongeloofwaardige dialogen

Over Irene van Gent

Irene van Gent is auteur en spreker. Ze nam zelf afscheid van alles waarvan ze dacht het nodig te hebben. Eerder schreef ze de boeken ‘Natuurlijk! Eten!’, ‘Geluk in 8 koppen thee’ en ‘Volg je eigen weg’. In haar lezingen neemt ze mensen mee naar een wereld die rustiger, liefdevoller en eenvoudiger is.

Heb jij Ik ben Sara al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com!

ik ben sara

Titel: Ik ben Sara
Auteur: Irene van Gent
Verschenen: oktober 2022
Pagina’s: 304
Uitgeverij: Paris Books

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *