ik ben je niet vergeten
Adorable Bookclub,  Boeken,  Roman

Ik ben je niet vergeten – Christina Lauren

Sophie van de Adorable Bookclub las het boek Ik ben je niet vergeten van Christina Lauren. Een roman met een prachtig omslag. Benieuwd naar de inhoud? 

Waar gaat Ik ben je niet vergeten over?

Macy Sorensen heeft haar leven goed op orde. Ze staat op het punt te trouwen als ze onverwacht haar eerste en enige echte liefde na jaren weer tegen het lijf loopt. Ooit kon ze met haar vroegere buurjongen Elliot Petropoulos haar diepste geheimen delen. Hij was alles voor haar. Tot die ene noodlottige avond…

Na die avond hebben ze elkaar nooit meer gezien of gesproken. Elliot heeft nooit geweten waarom Macy hem niet meer wilde zien. En hij heeft nooit de kans gekregen zijn kant van het verhaal te vertellen.

Macy heeft zich al die jaren nooit meer echt zichzelf gevoeld, zoals ze dat bij Elliot kon. Ze verloor in één klap haar geliefde en haar beste vriend. Kunnen Elliot en Macy die gemiste tijd én kansen nog inhalen?

Het verhaal wordt verteld vanuit Macy, zij groeit op in Berkeley samen met haar Deense vader en Braziliaanse moeder. Op jonge leeftijd overlijdt haar moeder. Vlak voordat ze overleed heeft haar moeder een lijst gemaakt met adviezen hoe haar vader om moet gaan met het volwassen worden van Macy. Een van de punten op haar lijstje is dat, als het Macy allemaal te veel wordt, hij op zoek moet gaan naar een plek waar ze op adem kan komen. Dit punt neemt hij zeer letterlijk en vrijwel meteen gaat hij op zoek naar een weekendhuis. Uiteindelijk vinden ze een huis in de bossen, iets boven San Francisco in Healdsburg.

Macy is gek op lezen en haar vader belooft van de inloopkast in haar kamer een eigen mini-bibliotheek te maken. In deze kast treft ze op de openhuizendag een jongen aan. Het blijkt haar nieuwe buurjongen Elliot te zijn. Met hem trekt ze jaren op en ze lijken onafscheidelijk. Tot dat het contact van het ene op het andere moment verbroken wordt.

‘Ik ben je niet vergeten heeft een goed verhaal’

Toch heeft ze na al die tijd het leven ogenschijnlijk goed voor elkaar. Ze is afgestudeerd als arts, werkt in het ziekenhuis en woont samen met haar verloofde Sean en zijn dochter Phoebe in San Francisco. Als ze heeft afgesproken met Sabrina, haar studievriendin, om bij te kletsen in Berkeley ziet ze hem ineens weer. Na elf jaar staat ze oog in oog met Elliot, haar buurjongen die ze elf jaar niet meer heeft gezien of gesproken.

De schrijfsters nemen je mee in het leven van Macy, door hoofdstukken uit het heden af te wisselen met het verleden. Hierdoor kom je gedurende het verhaal steeds meer te weten over het verleden van haar en Elliot, maar ook over haar leven nu.

Het is een heerlijk boek wat je er weer bij pakt zodra je er even tijd voor hebt. Doordat de hoofdstukken afwisselen tussen het verleden en het heden kun je makkelijker het boek wegleggen en het op een ander moment er weer bij pakken. Dit maakt het verhaal niet minder sterk en stiekem heb ik aan het einde toch even moeten knipperen met mijn ogen 😉

Dit is een verhaal voor jou als je net als ik houd van boeken over de liefde met een goed verhaal. Een boek om mee op de bank te ploffen met een kopje thee en de kaarsjes aan.

Meer recensies lezen van de boeken van Christina Lauren? Klik dan hier.

Ik ben je niet vergeten

Titel: Ik ben je niet vergeten
Auteur: Christina Lauren
Verschenen: November 2018
Pagina’s: 320
Uitgever: Xander Uitgevers

bol-button

Rating: 4/5

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *