IJstweeling
Thriller

IJstweeling – S.K. Tremayne

Over de ijstweeling van S.K. Tremayne werd heel wat gespeculeerd. Wie was toch de schrijver van dit boek? Het enige wat verteld werd was dat hij (of zij) uit Londen zou komen en internationaal bekende boeken had geschreven. Daarnaast waren de recensies over het boek gewoon ontzettend goed. Eens kijken wat ik er van vond.

Een jaar nadat Lydia – de helft van een identieke tweeling – is omgekomen bij een tragisch ongeluk, verhuizen haar ouders Angus en Sarah Moorcraft met overgebleven tweelingdochter Kirstie naar een klein en afgelegen Schots eiland. Langzaam proberen zij hun leven opnieuw vorm te geven. Als de winter zijn intrede doet, en de mist over het Schotse eiland trekt, raakt het gezin echter steeds verder geïsoleerd. Kirstie begint vreemd gedrag te vertonen, beweert dat zíj Lydia is en dat Kirstie is overleden. Langzaam slaat de twijfel toe: wat is er echt gebeurd op de dag van het ongeluk? En wie probeert het meisje in bescherming te nemen?

Over de ijstweeling werd zo veel vertelt. Ik was dan ook eigenlijk direct benieuwd toen het boek uitkwam. Helaas bleef het boek een beetje liggen. Ontzettend zonde, vooral als ik zag hoe snel ik het boek wel niet uit had gelezen.

Sarah is moeder van een tweeling, totdat er een tragisch ongeluk gebeurd. Een van de tweelingen gaat dood en langzaam proberen Sarah, Agnus en hun laatste kind een nieuw leven op te bouwen. Ze besluiten te verhuizen naar het oude eiland van Agnus om zo een nieuw leven te beginnen. Dan begint Kristie vreemd gedrag te vertonen. Ze beweert dat zij Lydia is en dat Kristie is overleden. Omdat het een identieke tweeling was begint te twijfel bij de ouders toe te slaan.

‘Wat is IJstweeling een fantastisch en vooral onverwachts boek!’

Deze thriller is alles behalve wat ik had verwacht. Ik dacht dat het een normale thriller was, die eigenlijk een beetje gehyped was. Maar de positieve recensies klopte wat mij betreft volledig. Wat is dit een fantastisch en vooral onverwachts boek zeg. De spanning neemt langzaam aan toe en schiet dan ineens enorm hard omhoog. De laatste paar hoofdstukken heb ik in 1 ruk uitgelezen en ik heb het boek gewoon amper kunnen wegleggen. Dit is een typische ‘oke nog heel even snel het boek uitlezen en je leest uiteindelijk tot diep in de nacht’ boek 😉
De schrijfstijl is erg fijn. Om en om wordt het verhaal vertelt vanuit Agnes en dan weer vanuit Sarah. Beide dragen geheimen met zich mee en langzaam aan kom je erachter wat voor soort geheimen dit zijn. Alleen al door de schrijfstijl merk je direct of je in het hoofd van de man of in de vrouw zit, ontzettend knap geschreven en gedaan.
Op een gegeven moment wist ook ik niet meer helemaal wat er nou allemaal aan de hand was. Alle gebeurtenissen werden ingewikkeld en ik had geen idee meer waar het boek heen zou gaan. Wat mij betreft is dat de kracht van een goeie thriller. Vooral het einde was een enorm grote verrassing.
Ik ben echt verrast door dit boek en kan niet anders zeggen dan dat ik het een ontzettend goed boek vond. Een echte aanrader voor alle thriller liefhebbers!

Vertel me drie dingenTitel: Ijstweeling
Auteur: S.K. Tremayne
Verschenen: 26 februari 2015
Pagina’s: 352
Uitgever: Prometheus
Originele titel: The Ice Twins

bol-button

Rating: 4/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *