IJsbreker
New Adult

IJsbreker – Hannah Grace

Op TikTok zag ik continu het boek IJsbreker, geschreven door Hannah Grace, voorbijkomen en ik was heel benieuwd. Was dit zo’n goed boek als ik overal zag? Of toch niet…?

Waar gaat IJsbreker over?

Anastasia Allen heeft één doel in haar leven: een plek veroveren in het Amerikaanse kunstschaatsteam. Ze werkt keihard om de beste te zijn van het universiteitsteam van Maple Hills. Stassie wil winnen, en heeft daar alles voor over.

Nathan Hawkins is als aanvoerder van het ijshockeyteam de Maple Hills Titans gewend de verantwoordelijkheid voor zijn hele team te dragen. Wanneer door een klein misverstand de kunstschaatsers en ijshockeyers de rest van het semester de ijsbaan moeten delen, is Nathan vastbesloten dat zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan met de bloedfanatieke Stassie, die haar frustratie over het delen van de ijsbaan duidelijk laat merken.

Maar dan is er ineens een probleem dat Stassie niet zelf kan oplossen. Nathan lijkt de enige die haar kan helpen. De spanning tussen de twee stijgt van alle kanten. Maar Stassie maakt zich geen zorgen. Want verliefd worden op een ijshockeyer… Dat zou haar nóóit overkomen. Of toch wel

IJsbreker is dé TikTok hype van afgelopen tijd! Het verhaal draait om Anastacia Allen (ook wel Stassie), zij is kunstschaatser op haar universiteit. Wegens allerlei omstandigheden moet ze de ijsbaan gaan delen met het ijshockeyteam. En dan is daar ineens Nathan, aanvoerder van het ijshockeyteam. Voor Nate is het direct duidelijk: hij is smoorverliefd. Hij probeert Stassie te verleiden maar Stassie heeft er he-le-maal geen zin in. Ze is gefocust op winst en wil uiteindelijk naar de Olympische Spelen, ze wil geen relatie. Ze wil niks van Nate weten maar tijdens een feestje gebeuren er toch wat dingen waardoor Stassie overstag gaat…

IJsbreker is een echte new-adult vol met spicy scenes 

Zoals ik al eerder schreef, wil Stassie geen relatie: ze is gefocust op haar grote doel. Door allerlei gebeurtenissen komt Stassie haar schaatscarriere in de problemen. De boosdoener? Haar schaatspartner Aaron, die niet meer kan schaatsen. Als er één personage is waar ik een ontzettende hekel aan heb gekregen dan is het Aaron wel. Hij doet enorm aan fatshaming, is zó jaloers en het lijkt alsof hij alleen maar leugens de wereld in helpt. Door al deze gebeurtenissen groeit ze steeds dichter naar Nate. Is een relatie dan toch mogelijk?

IJsbreker is super spannend!

IJsbreker zit vol met spicy scenes. Je moet hier echt van houden: ik vond het wat teveel van het goede. Je leest beurtelings vanuit het perspectief van zowel Nate als Anastasia. De personages die aan bod komen leer je heel goed kennen en dat is maar goed ook: er komen namelijk nog meer boeken in de serie!  Het verhaal zit heel prettig in elkaar en leest vlot door. Dat komt mede door de korte hoofdstukken en de perspectieven die elkaar afwisselen. Het is heel spannend en tot het laatste moment heb ik geen idee gehad hoe het verhaal kon eindigen.

Kenmerken: 
+ Enemies-to-lovers
+ Spicy romance
+ Amerikaanse sport
+ Dual-perspectief

ijsbreker

Titel: IJsbreker
Auteur: Hannah Grace
Verschenen: 31 augustus 2023
Pagina’s: 464
Uitgeverij: Love Books

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *