Boekrecensies,  Young adult

IJs en steen (Water & Vuur #2) – Victoria Scott

IJs en steenTitel: Ijs en steen
Auteur: Victoria Scott
Verschenen: 15 juli 2015
Pagina’s: 312
Uitgever: Leopold
Originele titel: Salt & Stone

Tella is nog steeds deelnemer van de Zwavelloop, een levensgevaarlijke race door vier ecosystemen. De prijs? Het Medicijn dat haar broer Cody kan redden. Opgeven is geen optie. In de twee volgende onderdelen van de race, de oceaan en bergen, liggen talloze gevaren op de loer: bevriezing, lawines, haaien en onverwachte nieuwe regels van de race. Maar wat als het gevaar nog verder gaat dan dat?
Wie kun je vertrouwen als iedereen om je heen geheimen heeft, zelfs degene van wie je houdt?

Mening over IJs en steen

Danique: Hey Victoria, kom alsjeblieft snel met een deel drie! Wat een boek was IJs en steen, zeg. Voor ik het wist had ik hem uit en zat ik daar, met een leeg gevoel. Op het eerste deel stond ‘beter dan de Hongerspelen’. Bij zulke uitspraken krijg ik altijd een beetje een rilling over mijn rug. Waarom zou je je boek vergelijken met een boek dat de wereld heeft verovert? Maar nu, na deel twee, kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat ik het eens ben met de quote. Het verhaal is ontzettend origineel en al helemaal niet voorspelbaar. Victoria heeft een bizarre fantasie en ik houd er van! Het leuke van dit verhaal is vooral de hoofdpersoon, Tella. Zij is geen held. Helemaal niet zelfs, maar je merkt wel dat zij naarmate het verhaal steeds verder gaat Tella sterker wordt en ook een stuk stoerder. Haar liefde voor dieren (in dit geval de pandora’s) maakt het hele verhaal ook nog eens een stuk leuker om te lezen. Daarnaast die onvoorspelbaarheid. Victoria houdt duidelijk niet van een goede afloop voor elk verhaal en dat maakt haar boek weer zo bijzonder. Constant gebeuren er dingen waar je mond een beetje van open gaat staan. Soms las ik zelfs een stukje terug ‘heeft ze dit nou écht gedaan?’
Ik kan eigenlijk niet anders zeggen dat ik echt fan ben van deze serie. Het is echt een fantastisch en origineel verhaal en zeker een aanrader voor elke Young Adult fan!

Yara: Na het lezen van het eerste boek was ik zo benieuwd naar het vervolg! Kon IJs en steen wel tippen aan het niveau van het eerste boek? Laten we voorop stellen dat ze zeker mijn verwachtingen heeft waargemaakt! Wat een onwijs spannend boek!

In dit boek ga je de hoofdpersonages beter leren kennen. Je leert Tella beter kennen, net als Guy. Eveneens als de Pandora’s, ook zij spelen een veel belangrijkere rol in dit boek. Ook maakt een nieuw personage zijn intrede in het boek: Cotton. Cotton is eigenlijk heel mysterieus en je kent hem helemaal niet goed. Wie is hij, en wat wil hij? Een spannend element, een goede toevoeging aan het verhaal. Het boek is opgedeeld in meerdere onderdelen, de onderdelen staan voor de fasen in de Zwavelloop. Dat houdt het verhaal extra spannend, omdat je weet dat het einde in zicht is.

Het gehele verhaal van IJs en steen bestond uit gebeurtenissen die je totaal niet zag aankomen. Ik vond het verhaal echt onwijs spannend, maar het einde was helemaal niet zoals ik het had verwacht. Ik wilde maar doorlezen, zo spannend was het! Nadat ik het boek had uitgelezen wilde ik meteen in het derde deel beginnen, dus die mag zeker gauw komen!

Meer recensies lezen van de boeken van Victoria Scott? Klik dan hier.

Rating: 4.5/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.