Iene Miene Mutte
Boeken,  Thriller

Iene Miene Mutte – M.J Arlidge

Helen Grace is misschien wel een van de meest populaire thrillerseries. Ik las ook ein-de-lijk het eerste deel van de Helen Grace serie: Iene Miene Mutte van M.J Arlidge.

Waar gaat Iene Miene Mutte over?

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden.

Oef, wat een laatkamertje ben ik met dit boek! Ik weet zeker dat de kans heel erg groot is dat jij hem al hebt gelezen. En ja, ik nu dus ook. En wat een boek zeg. Van tevoren was ik een beetje bang dat het een standaard thriller zou worden, waar je het einde ook eigenlijk wel bij weet. En eerlijk gezegd, het einde viel mij een heel klein beetje tegen. Maar de weg naar het einde toe? Zo! Ik werd al gewaarschuwd dat als je eenmaal zou beginnen in dit boek, je moeilijk kunt stoppen. En dat is zeker waar. Elk vrij momentje pakte ik dit boek erbij. Even snel voor het ontbijt lezen. Laat thuis? Nog heel even tien bladzijdes dan… En voor ik het wist was het boek uit. De spanning loopt zó ontzettend hoog op in dit boek, de scenes zijn zo prachtig eng uitgeschreven. Ik kreeg vaak helemaal de kriebels van dit boek. Wat een gedachtes heeft deze auteur zeg 😉

‘De scenes in Iene Miene Mutte zijn zo prachtig eng uitgeschreven’

Lastig om goed te vertellen waar dit boek over gaat, zonder al te veel te verklappen. De hoofdpersonage in het boek is Helen Grace, een inspecteur, en een vrij bijzondere vrouw. In het boek kom je een klein beetje meer te weten over haar eigen leven, naast de gebeurtenissen in het boek. Met nadruk op een klein beetje. Ik kreeg al direct het idee dat met elk deel je meer te weten gaat komen over Helen Grace. Het is een leuke afwisseling in het boek en zorgt ervoor dat je door blijft lezen. Iene Miene Mutte is zeker weten een aanrader als je weer eens een spannende thriller wilt lezen, die je in één ruk uit zal lezen.

iene

Titel: Iene Miene Mutte (Helen Grace #1)
Auteur: M.J. Arlidge
Verschenen: 25 December 2015
Pagina’s: 376
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 4/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *