ibiza
Boeken,  Boekrecensies,  Thriller

Ibiza – Kiki van Dijk

In de vakantie las ik Ibiza van Kiki van Dijk. Het leek me de perfecte thriller om op vakantie te lezen. Bekijk de recensie om te zien of dit boek een echte aanrader is!

Maggies leven is perfect. Succesvol ondernemer, moeder, echtgenoot, veertiger en nog altijd aantrekkelijk. Haar bruisende ontbijtketen is een doorslaand succes. Vestigingen in acht steden en ook nog eens genomineerd voor ondernemer van het jaar! Om bij te komen van alle hectiek geeft haar man Sam haar een vakantie naar Ibiza cadeau. Zonder kinderen, zonder man en vooral: zonder stress. Twee weken voor zichzelf, op yogaretreat bij haar jeugdvriendin Floor. Terug naar het spirituele eiland, waar ze als student de eerste houseparty’s meemaakte. Maar wat begint als een relaxte zonvakantie, eindigt plotseling in een ware nachtmerrie. Na een onverwachtse ontmoeting met haar ex en een mysterieuze verdwijning, toont het idyllische eiland zijn donkere kant. Of zijn het de geheimen van Maggie zelf die haar in gevaar brengen?

Het leven van de mooie Maggie lijkt perfect. Ze is een van de succesvolste ondernemers in Amsterdam met haar ontbijtketen Brekkies. Om even te ontvluchten van alle hectiek, geeft haar man haar een vakantie naar Ibiza cadeau om lekker bij te kletsen met haar jeugdvriendin Floor, die daar woont. Maar Maggie is helemaal niet blij met de trip naar Ibiza. Ze werd er namelijk 17 jaar geleden enorm verliefd op Frank en dat liep niet goed af. Voordat Maggie naar het eiland gaat, krijgt ze berichtjes van een onbekende die het duidelijk op haar gemunt heeft. Maar wie moet haar hebben?

Ibiza is een fijne thriller om op vakantie te lezen

Daar draait eigenlijk het hele boek om. Ook kom je er gaandeweg achter wat er 17 jaar geleden is gebeurd tussen haar en Frank. Deze spanning wordt redelijk goed opgebouwd. Ook blijven er nare berichtjes binnenkomen en er heerst de hele tijd een spanning. Dan worden er ook ineens twee meisjes vermoord op het eiland. Wie zit hier achter? En wat heeft Frank hiermee te maken? Toch wordt het verhaal niet zo uitgediept als ik had gehoopt. Van Dijk had meer kunnen vertellen over het verleden, want daar laat ze nu steken vallen, blijft het vlak en dat is jammer. Sommige dingen komen echt uit de lucht gevallen en worden totaal niet ingeleid en dat leest soms onprettig. De ontknoping van het verhaal zou verrassend moeten zijn, maar dat vond ik niet. Ik vond het eerder ongeloofwaardig en het einde wordt dan ook flink afgeraffeld voor mijn gevoel. Jammer, want het verhaal heeft zeker potentie. Ik ben niet gauw zo negatief over een boek, maar over dit boek was ik niet echt te spreken en ik hoop dan ook dat jullie mijn eerlijkheid waarderen!

Desalniettemin is het een fijne thriller om op vakantie te lezen, maar verwacht er niet te veel van. De schrijfstijl van Van Dijk is wel erg prettig en je hebt het boek binnen een mum van tijd uit. Dat dan weer wel!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Kiki van Dijk.

ibizaTitel: Ibiza 
Auteur: Kiki van Dijk
Verschenen: April 2016
Pagina’s: 280
Uitgever: Xander Uitgevers

bol-button

Rating: 2,5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *