Boekrecensies,  Thriller

Het huwelijkspact – Michelle Richmond


Het huwelijkspact, een thriller met al een scary cover. Dit beloofd al een hoop, maar is de inhoud van het boek net zo goed?

Jake en Alice zijn pasgetrouwd. Op de bruiloft ontvangt het stel een huwelijkscadeau van een van de cliënten van Alice; een uitnodiging om deel te nemen aan een exclusieve, mysterieuze groep genaamd Het Huwelijkspact, beter bekend als Het Pact.
Het doel van Het Pact is simpel: het gezond en intact houden van het huwelijk. En dat doen ze met succes; nog nooit is een deelnemend koppel gescheiden. De meeste regels klinken zinvol: neem altijd je telefoon op als je partner belt. Wissel maandelijks zorgvuldig gekozen cadeautjes uit. Plan vier keer per jaar samen een weekend weg.
Bespreek Het Pact met niemand.
Jake en Alice zijn aanvankelijk gecharmeerd van de bijbehorende chique feestjes, het idee onderdeel te zijn van een gemeenschap en hun alsmaar uitdijende netwerk van succesvolle en gelijkgestemde koppels.
Tot een van de twee de regels overtreedt.
De jonge geliefden staan op het punt onder ogen te zien dat Het Pact, net als het huwelijk, voor het leven is en tot het uiterste gaat om dat punt duidelijk te maken. Voor Jake en Alice verandert het huwelijk van hun dromen in hun grootste nachtmerrie.

Het hele concept van dit verhaal sprak mij al direct aan. Jake en Alice klinken als twee geweldige mensen. Een beetje de standaard jonge personen die tegenwoordig gaan trouwen. Een heerlijk leven, beide erg druk met hun werk en ook erg succesvol. Ze zijn gelukkig en zien alles als een prettige uitdaging. Zo dus ook Jake en Alice. In het begin voelt het boek nog niet aan als een thriller. Het kabbelt rustig voort en zo nu en dan komt er een klein bizar dingetje de hoek om kijken. Je begint het gevoel te krijgen dat er langzaam aan iets niet begint te kloppen en vanaf ongeveer de helft van het boek lees je het in een simpele ruk uit.
Om maar met de deur in huis te vallen, deze thriller moet je echt gelezen hebben als je gek bent op (een beetje bizarre) thrillers. Het verhaal zit erg goed in elkaar en ik had in het begin echt totaal niet door wat er allemaal ging gebeuren. Langzaamaan kom je overal achter en wat op de voorkant staat is waar: je leest het boek liever niet meer ’s nachts.

‘Ik ben enorm benieuwd naar haar andere boeken geworden’

Het boek is vrij dik, maar dat gevoel heb je echt totaal niet. De schrijfstijl van Michelle Richmond is ontzettend fijn. Ik had nog nooit een boek van haar gelezen en ik ben nu eigenlijk wel enorm benieuwd naar de andere boeken van deze geweldige vrouw.
Mocht je fan zijn van thrillers, dan is dit boek heel erg aan te raden. Ze past direct in het rijtje van alle andere geweldige vrouwelijke thriller-schrijfsters. Daarnaast is het ook zeker een must in je boekenkast. Een prachtige cover die daar niet zal mistaan. Dit boek lees je ontzettend snel uit en daarna moet je zeker even uitrusten voor je een volgend boek erbij zal gaan pakken. Wat mij betreft laat zij hiermee duidelijk zien hoe je een echte goede thriller moet schrijven.
Ja, ik ben enthousiast. En ik weet zeker dat jij dat ook zal zijn.

richmond

Titel: Het huwelijkspact
Auteur: Michelle Richmond
Verschenen: 15 juni 2017
Pagina’s: 480
Uitgever: Prometheus

bol-button

Rating: 4/5

BewarenBewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *