Boekrecensies, Fantasy, Young adult

Hush, Hush – Becca Fitzpatrick

Hush Hush Becca FitzpatrickTitel: Hush, Hush
Auteur: Becca Fitzpatrick
Verschenen: december 2015
Pagina’s: 296
Uitgever: Moon

Nora Grey krijgt een nieuwe klasgenoot: Patch. Hij is knap, ouder en ongelofelijk irritant. Patch blijkt van alles over Nora te weten en dat vindt ze vreemd. Bovendien lijkt het wel of ze hem overal tegenkomt: in de bibliotheek, op de pier, in haar favoriete eettentje… Er gebeuren mysterieuze dingen en Nora weet niet meer wat wel of niet echt is. Dat Patch er iets mee te maken heeft is wel duidelijk. Maar wat precies? Wie is hij werkelijk en is hij wel te vertrouwen?

Mening over Hush, hush

Ik heb nog nooit een boek gelezen over engelen en toen het boek Hush, hush binnen kwam was ik dan ook zeker benieuwd. Het verhaal draait om de 16-jarige Nora en de knappe (en foute!) Patch. Patch is een onwijs groot mysterie, wat hem een onwijs aantrekkelijke persoon maakt.

Eenmaal begonnen in Hush, hush kun je niet stoppen met lezen. Geloof me, ik heb het geprobeerd en het lukte me niet. Het boek begint namelijk al heel spannend, zeker nadat je Patch leert kennen. Hij is zo mysterieus dat je je continu afvraagt wat er achter hem schuilt. Waar komt hij vandaan? Wat wil hij met Nora? Het is overduidelijk dat hij iets van Nora wil, want hij valt haar continu lastig. Op van die momenten dat je denkt ‘dit heb je van te voren uitgespookt!’

Een aantal keren heb ik me rot geërgerd aan hoofdpersoon Nora. Ze is onwijs naïef en weet me op die momenten regelrecht gek te maken. Van die voorspelbare acties die zó niet handig zijn. En toch weet ze me elke keer weer te boeien waardoor je door blijft lezen. Vooral het onderdeel ‘engelen’ vind ik heel interessant: zo veel boeken zijn er niet over engelen.

Ik vond het een leuk boek, hij las onwijs snel weg en ik was meteen hooked. Ik was dolblij dat het vervolg mee was verstuurd, want daar ben ik direct in begonnen. Hush, hush had wel hier en daar wat irritatiepunten, maar doordat het verhaal zo leuk was woog dat veel minder mee dan normaal. De recensie van deel 2 lees je dan ook heel snel op onze blog!

Meer recensies lezen van de boeken van Becca Fitzpatrick? Klik dan hier.

Rating: 4,5/5

bol-button

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Linde december 22, 2015 at 09:19

  Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek, alleen kan ik heel erg slecht tegen irritante hoofdpersonen. Ik hoop dan dus echt dat het verhaal me daarvan afleid!

 • Reply Monica december 22, 2015 at 10:38

  Leuke recensie! Ik ga er nu ook in beginnen, je hebt me helemaal enthousiast gemaakt!

 • Reply Naomi december 22, 2015 at 10:49

  Ik kan er ook nooit zo goed tegen als het hoofdpersonage naief is… Ik heb volgens mij van meerder gehoord dat de volgende boeken niet aan volwachtingen voldoet.

  x

 • Reply Edriënne december 22, 2015 at 16:23

  Ik heb dit boek net binnen voor een leesclub, je maakt me helemaal enthousiast!

 • Reply Vivian december 23, 2015 at 15:36

  Ik ben nog een beetje aan het twijfelen of ik deze wil lezen, maar ik neig er wel steeds meer naar dat daadwerkelijk te doen!

 • Reply Renée december 24, 2015 at 15:42

  Ik vond de irritatiepunten toch wel erg meetellen, maar het is zeker een vermakelijk boek!

 • Reply Esther december 27, 2015 at 12:50

  Ik lees heel veel over deze serie. Maar ik heb ze nog niet gelezen. Misschien toch maar eens doen. 🙂

 • Leave a Reply