Boekrecensies,  Young adult

Hunter en Pearl (Struck #2) – Joss Stirling

Hunter en PearlTitel: Hunter en Pearl
Auteur: Joss Stirling
Verschenen: augustus 2015
Pagina’s: 336
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Stung

De zestienjarige Kate is goed in verdwijnen. Dat moet ook wel: na een mislukte missie in Indonesië voor de Young Detectives Agency waarbij ze moest infiltreren in een gewelddadige bende, moet ze rennen voor haar leven. Ze wordt verdacht van moord, en de bendeleiders willen wraak. Nathan krijgt van de YDA de taak om Kate te vinden, voordat haar vijanden dat doen. Hij is vastbesloten dit professioneel aan te pakken, maar als hij Kate vindt, wordt hij stapelverliefd op haar. Kunnen ze elkaar genoeg vertrouwen om samen de strijd aan te gaan? En, nog belangrijker, lukt het ze om in leven te blijven?

Mening over Hunter en Pearl

Eindelijk, een vervolg op Storm en Stone van Joss Stirling: Hunter en Pearl! Na het lezen van de achterflap van het boek dacht ik min of meer dat het een losstaand verhaal zou zijn, waar Raven en Kieran niet in voor kwamen, maar niets is minder waar! Ook dit boek bevat een inimini beetje Raven en Kieran. De hoofdpersonages van dit boek zijn Kate en Nathan. Ik ben dol op die twee geworden!

Joss Stirling weet je te raken met haar verhalen. Ze heeft een fijne schrijfstijl waar veel actie in verwerkt zit. Aan spanning geen gebrek! In het begin leer je Kate en Nathan goed kennen. De spanning bouwt zich steeds meer op, totdat het als het ware ontploft en je het boek niet meer kunt neerleggen.

Het heeft heel lang geduurd voordat Kate en Nathan ook een team gaan vormen. Doordat je de achterflap leest weet je dat dit gaat gebeuren, maar in het boek duurt het veel langer dan verwacht. In het vorige deel waren Raven en Kieran zo een team, maar nu was dat heel anders. Desondanks vond ik het een fijn boek. Zoals ik al benoemde: veel spanning, actie en natuurlijk ook de broodnodige romantiek.

Stirling heeft het einde goed en vooral spannend neergezet. Gedurende het hele boek zit de bende, waar Kate voor op de vlucht is, achter haar aan. Aan het einde kom je er achter hoe dit tot stand is gekomen. Man, wat was dat bloedstollend! Ik vond het een verrassend einde met een flinke plottwist. Het hele boek ben je aan het nadenken hoe het zo ver heeft kunnen komen dat Kate, zo’n kleine schakel, nou achterna wordt gezeten door zo’n grote bende. Het verlossende einde van Hunter en Pearl vond ik zo weerzinwekkend dat ik het helemaal zeker wist: Joss Stirling… I want more!

Meer recensies lezen van de boeken van Joss Stirling? Klik dan hier.

Rating: 4,7/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *