Boekrecensies, Roman

Huis van glas – Len Vlahos + win!


Ik had nog nooit van Len Vlahos gehoord. Alleen al de naam van deze schrijver doet mij interesse wekken, omdat de naam zo apart is! Niet alleen daardoor wilde ik Huis van glas lezen. Ook de omslag spreekt direct enorm aan. Oh enne, jij kan dit boek winnen!

Jared Stone is ongeneeslijk ziek. Een groeiende tumor eet langzaam een weg door zijn hersenen en vernielt alle herinneringen aan het leven dat hij zo lief heeft. In een impulsieve, misplaatste poging om de financiële toekomst van zijn familie veilig te stellen besluit hij zijn leven op eBay te veilen.
Zijn ‘leven’ wordt gekocht door een egocentrische tv-producent op zoek naar een nieuw kijkcijferkanon. De ondergang van Jared en het trauma van zijn familie wordt een realityshow die miljoenen mensen wekelijks aan de buis gekluisterd houdt.

Laat ik maar met de deur in huis vallen. Len Vlahos heeft met dit verhaal echt iets ijzersterks neergezet. Hij vertelt het verhaal van iemand met een hersentumor, een ontzettend heftig onderwerp. Maar ook vertelt hij het verhaal van de media die hierop in speelt en misschien wel belangrijker, het verhaal van de familie. Daarnaast weet Vlahos deze onderwerpen zo te bespreken, dat er een vleugje humor doorheen zit. Hierdoor is het boek iets minder serieus en is het onderwerp veel makkelijker te bespreken. Toch weet hij dit nog steeds op een respectvolle manier te doen.
In Huis van glas komen een heleboel karakters voor. In het begin was ik even bang dat dit storend zou worden, maar dit is zeker niet het geval. Elk karakter wordt op zijn eigen manier uitgewerkt en ze wisselen elkaar erg snel af. De verrassendste vond ik nog wel Glio en misschien ook wel de leukste uit het boek. ALs je het boek leest, of hebt gelezen, weet je direct wat ik bedoel.

‘Huis van glas raakt je met een goed gevoel voor humor en een beetje verdriet’

Dit boek is echt enorm ongebruikelijk en ook in zekere zin “niet normaal”. Toch kan het allemaal in dit verhaal. Alle eindjes worden keurig aan elkaar geknoopt en je slaat het boek aan het einde dicht met een voldaan gevoel. Huis van glas raakt je met een goed gevoel voor humor en zeker ook een beetje verdriet. Ik kan niet benadrukken hoe knap ik het vind hoe Len Vlahos dit onderwerp zo heeft neergezet. Ook is het erg interessant om te lezen hoe de media in dit boek erbij wordt betrokken en misschien ook wel hoe pijnlijk waar dit eigenlijk allemaal is. Wat wij wel niet allemaal doen voor entertainment, ook al kost dat iemand anders iets, is tragisch. Dit boek heeft het allemaal.
Wat mij betreft is dit echt een topbegin voor de uitgeverij Karakter. Het jaar beginnen met zo’n boek is echt een knaller. Huis van glas is zeker een van de betere boeken die ik afgelopen jaren heb gelezen. Ik heb het boek amper neer kunnen leggen en had hem binnen no time uit.
Huis van glas is zeker een aanrader, voor iedereen. Iedereen die een beetje verdriet met een beetje humor gemixt goed kan waarderen in een ontzettend goed geschreven boek.

Win een exemplaar!

Wat moet je doen om te winnen? Laat gewoon een reactie hieronder achter. De winnaar krijgt na 9 februari bericht via de email.

Titel: Huis van glas
Auteur: Len Vlahos
Verschenen: 17 januari 2017
Pagina’s: 350
Uitgever: Karakter

bol-button

Rating: 4,5/5

Previous Post Next Post

58 Comments

 • Reply Lia februari 2, 2017 at 14:13

  Je hebt me wel ontzettend nieuwsgierig gemaakt naar dit boek!

 • Reply Marieke februari 2, 2017 at 14:14

  Deze review heeft me heel erg nieuwsgierig gemaakt en de cover spreekt me zeker aan. Ik doe dus graag mee om dit pareltje te bemachtigen!

 • Reply Anne februari 2, 2017 at 14:16

  Wat een leuke actie! Ik ben wel errug nieuwsgierig door je recensie!

 • Reply Marloes Kuiper februari 2, 2017 at 14:17

  Oh my! Nu ben ik helemaal nieuwsgierig naar het boek!

 • Reply Suzanne februari 2, 2017 at 14:23

  Dat klinkt heel erg intrigerend en uitnodigend. Ik doe graag mee!

 • Reply Sanne de Waard februari 2, 2017 at 14:25

  Klinkt heel interessant! Ik maak graag een kans!

 • Reply MOpheliac februari 2, 2017 at 14:30

  Oh! Dat lijkt me een geweldig indrukwekkend boek! Ik ben gek op bijzonder leesvoer! Doe graag mee met de winactie!

 • Reply Iris Alexia februari 2, 2017 at 14:34

  Bijna nooit tijd om te lezen zeker niet met vier kinderen thuis. Maar dit boek maakt me zo nieuwsgierig hier zou ik de televisie s avonds wel voor uitlaten! Zoveel verschillende elementen die samenkomen…bijzonder!

 • Reply Tamara februari 2, 2017 at 14:43

  Ik ben nu veel te nieuwschierig! Klinkt als een heel mooi verhaal.

 • Reply Nadine februari 2, 2017 at 14:44

  Leuk!! Ik doe graag mee!

 • Reply Rachel van Egmond februari 2, 2017 at 14:46

  Wow, dat klinkt heel interessant! Ik zet hem op mijn TBR. Een buitengewone combinatie van onderdelen in dit verhaal lijkt het zo. Ik ben nieuwsgierig en maak graag kans. 🙂

 • Reply Myrthe februari 2, 2017 at 14:53

  Woow dit lijkt me echt een heel goed boek!
  Ik zou hem heel graag willen winnen 🙂

 • Reply Tamara februari 2, 2017 at 14:58

  Ik ken de schrijver ook nog niet, maar ik zou graag kennismaken met zijn werk 🙂

 • Reply Shureska februari 2, 2017 at 15:35

  Ik kwam het net tegen in de boekhandel, naast twijfelde omdat ik nooit van hem gehoord had. Maar nu, heb je mij overgehaald. Wil hem graag winnen om te lezen.

 • Reply Kim van den Boogaart februari 2, 2017 at 15:38

  Wat een leuke actie en wat een mooie review. De schrijver ken ik (nog) niet, maar ben wel heel nieuwsgierig geworden naar het boek. Ik waag daarom graag een kansje om het boek te winnen.

 • Reply Nicky februari 2, 2017 at 15:57

  Door deze recensie ben ik heel erg nieuwsgierig geworden naar dit boek :). Deze komt zeker op mijn TBR-stapel.

 • Reply Eva Wildeman februari 2, 2017 at 16:07

  Ik ben benieuwd! lijkt mij een goed boek!

 • Reply Monica februari 2, 2017 at 16:28

  Heftig! Denk dat ik er een zakdoek bij moet nemen tijdens het lezen.

 • Reply Marloes februari 2, 2017 at 16:55

  Fijne recensie, het klinkt als een prachtig boek en ook redelijk bizar, een realityshow rondom een stervend persoon. Die goede humor zal dan ook zeker wel nodig zijn om het een fijn boek te maken, ik ben in ieder geval erg nieuwsgierig geworden. Ik doe dan ook graag mee met de winactie!

 • Reply Astrid Langeveld februari 2, 2017 at 17:21

  Ik ben erg benieuwd naar hoe het verder gaat. Ik loot graag mee. Het zou een leuk cadeau zijn voor mijn verjaardag 13 februari en gelijk voor valentijn. Nu maar hard duimen! ❤️

 • Reply Kim februari 2, 2017 at 17:22

  Wauw lijkt mij een prachtig boek! Boeken met een medisch tintje hebben sowieso al een streepje voor. Ben erg benieuwd. Ik doe dan ook graag mee aan de winactie

 • Reply Joy februari 2, 2017 at 18:33

  Het lijkt me leuk om een boek telezen die je raakt en aan het lachen maakt. (Klinkt overigens als het idaale vriendje!)

 • Reply Romina februari 2, 2017 at 18:52

  Klinkt echt als een super mooi en leuk boek!

 • Reply Nicole februari 2, 2017 at 19:01

  Klinkt goed, dit boek wil ik zeker nog lezen! Ik doe dus graag mee aan de winactie. De omschrijving doet me ook een beetje denken aan de film 50/50 waarbij kanker ook gemengd wordt met wat humor. Heel bijzonder als dat goed lukt!

 • Reply Esther februari 2, 2017 at 19:55

  Omg! Ik heb dit boek al op verschillende boekenblogs voorbij zien gaan en ik vind het onderwerp echt super interessant! Ik zou heel graag kans willen maken op dit boek!

 • Reply Tamara D februari 2, 2017 at 20:06

  Ik doe graag mee, klinkt heel goed, en ziet er nog heel gaaf uit ook!

 • Reply Jackie Colpaert februari 2, 2017 at 20:06

  ik maak heel graag kans om dit boek te winnen..

 • Reply Simone februari 2, 2017 at 21:55

  Ik doe graag weer mee met deze winactie. Ben erg benieuwd naar dit bijzondere boek!

 • Reply Chantal februari 3, 2017 at 07:22

  Ik doe graag mee met deze winactie. Ik ben heel benieuwd naar dit boek.

 • Reply Marleen februari 3, 2017 at 09:00

  Ik heb heel wat verdeelde reacties van dit boek gelezen en zou het graag zelf willen ondervinden! Ik doe graag mee, fingers crossed! 🙂

 • Reply Elke februari 3, 2017 at 10:29

  wow alleen de beschrijving al pakt me… Ik maak graag kans..n

 • Reply Mariska februari 3, 2017 at 11:20

  Waag een gok!

 • Reply Marian Zw februari 3, 2017 at 11:57

  Ik loot graag mee! Even lekker in een boek duiken 🙂

 • Reply Kim februari 3, 2017 at 12:07

  Ik moet eerlijk bekennen dat de flaptekst me niet meteen pakte, maar dat jullie recensie me enthousiast en nieuwsgierig maakt! Ik doe graag mee aan deze winactie 🙂

 • Reply Esther Potters februari 3, 2017 at 16:23

  Ik hou wel van een boek waarbij meerdere emoties loskomen!
  Volgens mij is dit er zo eentje. (humor & ’n beetje verdriet)

 • Reply Gigi februari 3, 2017 at 18:27

  Oehh ik zou graag mee willen doen aan deze winactie! De omslag sprak me niet heel erg aan, maar door jullie recensie ben ik toch heel erg nieuwsgierig geworden naar dit boek!

 • Reply Lila februari 3, 2017 at 18:37

  Ik zou graag mee willen doen. Het lijkt me een heel interessant onderwerp om over te lezen. En de omslag ziet er ook nog heel vet uit, wat wil je nog meer haha

 • Reply Mieke februari 3, 2017 at 20:09

  Heel benieuwd naar dit indrukwekkende boek.
  Wil het graag lezen 😉

 • Reply Miriam februari 3, 2017 at 20:42

  Lijkt me erg goed geschreven boek! Mooie cover en recensie beloven wat…

 • Reply Laure februari 3, 2017 at 20:51

  Oeeh heel benieuwd naar! Doe graag aan 🙂

 • Reply Jolijn februari 3, 2017 at 20:52

  Ben benieuwd, ik maak graag kans!

 • Reply Gerda februari 3, 2017 at 22:16

  Heb dit bericht op FB gezien en dit lijkt me prachtig maar ook emotioneel boek om te lezen! Ik ben dan ook net zo enthousiast als Danique V. Haar recensie gelezen en ben nu ook benieuwd naar Glio..

 • Reply Gonny februari 3, 2017 at 22:32

  Ik heb niet de beetje review gelezen sorry….
  Want mocht ik winnen ga ik er graag redelijk blanco in.
  Maar hoe apart om je leven via Ebay te verkopen.
  Heel heel benieuwd naar!

 • Reply Mieke Schepens februari 4, 2017 at 01:58

  Dat lijkt me een prachtig boek!
  Graag loot ik mee voor een exemplaar en laat zeker weten wat ik er van vond.

 • Reply Gitty februari 4, 2017 at 08:03

  O wauw, dit lijkt me een enorm indrukwekkend boek. Ik kan haast niet wachten om het te lezen, dus ik doe heel graag mee.

 • Reply Gerlinde februari 4, 2017 at 09:26

  Leuk verjaardagscadeautje ? #8feb

 • Reply Nina februari 4, 2017 at 13:46

  Sjonge, dit lijkt me een heel interessant boek!

 • Reply Annette overvoorde februari 4, 2017 at 13:52

  Prachtig exemplaar..ik doe graag mee❤..superleuk!!

 • Reply Lyda van den Bos februari 4, 2017 at 15:48

  Hmmm, heel intrigerend. Ik doe graag mee!

 • Reply lianne clappers februari 4, 2017 at 16:06

  oooooh wat is dit volgens mij een tranen trekkend boek,wil hem ondanks dat wel heel graag lezen,heb veel met zieke mensen te maken en dit is wel heel indukwekkend!

 • Reply Linda Smeets februari 4, 2017 at 21:23

  Een boek naar mijn hart! Kortom, ik maak graan kans.

 • Reply Laure februari 5, 2017 at 14:10

  De omslag spreekt inderdaad meteen aan! Heel benieuwd hoe de auteur dit zware onderwerp aanpakt!

 • Reply sandra februari 5, 2017 at 21:45

  Lijkt me een heel tof boek ik maak graag kans

 • Reply Hanneke februari 6, 2017 at 22:35

  Ik doe graag mee

  🙂

 • Reply Julia februari 7, 2017 at 09:46

  Ik doe graag mee met de winactie! Lijkt me een mooi boek!!

 • Reply Chantal van Tuijl februari 7, 2017 at 10:04

  Een boek dat je niet naast je neer kunt leggen, zo goed? Daar maak ik graag kans op! Klinkt als een interessant verhaal. Verdriet gemixt met humor, dat kan ik zeker waarderen!

 • Reply Shana februari 7, 2017 at 10:35

  Wauw, dit boek heeft me onmiddellijk overtuigd. Kanker is iets wat de laatste maanden in de familie niet onberoerd is gebleven en misschien helpt dit boek me wel om alles een plaats te geven. Ik ben alvast raze benieuwd!

 • Reply Esther februari 15, 2017 at 16:41

  Ik heb hem ook gelezen, ik weet niet zo goed wat ik er van vond. Ik vond hem apart.

 • Leave a Reply