Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Roman

Hou me vast – Lori Nelson Spielman

Sophie van de Adorable Bookclub las het boek Hou me vast van Lori Nelson Spielman, een boek dat ze erg mooi vond en binnen no-time uit had!

Annies wereld stort in als haar zus Kristen omkomt bij een treinongeluk. Eigenlijk zou zij ook in die trein zitten… Annie voelt zich schuldig en zoekt steun bij haar moeder Erika, die op haar beurt in haar werk vlucht. Annie begrijpt niet wat er is gebeurd met haar liefhebbende moeder die altijd op alles raad wist.

Erika weet niet hoe ze met het verlies van Kristen om moet gaan. Ze durft Annie niet te laten zien dat ook zij zo haar zwaktes heeft en besluit alleen haar kracht te tonen. Maar Annie kan dit eenzame verdriet niet aan – en verdwijnt. In haar wanhoop denkt Erika weer terug aan haar eigen moeder, die ooit zei: ‘Je moet wat belangrijk is nooit verwarren met wat écht belangrijk is.’ Erika beseft dat ze alles op alles moet zetten om Annie te vinden – voordat ze ook haar tweede dochter verliest.

Wat belangrijk is, is niet hetzelfde als wat ertoe doet. Dat is de les die Lori je graag wil leren middels dit verhaal.

Het verhaal begint op de dag dat Kirsten en Annie zouden vertrekken naar Haverford. Erika heeft het echter te druk met haar werk als makelaar in Manhattan en kan haar dochters dus niet wegbrengen. Erika werkt hard om haar droom na te jagen en in de top 50 van makelaars in Manhattan te komen. Kirsten support haar volledig hierin, terwijl Annie haar ‘oude’ moeder mist. Kirsten vindt het dan ook niet erg om met de trein naar Philadelphia te gaan en Annie zwijgt over het feit dat ze geschorst is voor het komende studiejaar en dus niet gaat. Dan ineens komt in het nieuws dat er een trein ontspoord is in Pennsylvania, de trein waar Kirsten in zit.

Erika verwerkt haar verdriet door nog harder te werken aan haar positie als makelaar om in de top 50 makelaars van Manhattan te eindigen. Annie daarentegen denkt dat haar moeder steeds minder om haar geeft en gaat op zoek naar haar zus. Zat ze wel echt in die trein?

Ik kan het boek aan iedereen aanraden. Lori neemt je mee met de gedachtes van Annie en Erika en hun rouwproces. Het verhaal neemt je mee vanaf de eerste bladzijde en zodra ik het boek uit had wilde ik eigenlijk alleen maar verder lezen. Een mooi verhaal met een mooie boodschap, ik ben fan!

Hou me vast

Titel: Hou me vast
Auteur: Lori Nelson Spielman
Verschenen: juni 2017
Pagina’s: 352
Uitgever: Boekerij
Originele titel: Und nebenan warten die Sterne

bol-button

Rating: 4.5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *