Boekrecensies

Hotel van verlangen – Tineke Beishuizen

Het korte verhaal Hotel van verlangen verscheen afgelopen februari in de digitale boekhandel en na het lezen van de flaptekst had ik meteen zin om er in te duiken. Een romantisch verhaal met een leuk plot: is het verhaal net zo leuk als het klinkt?

Waar gaat Hotel van verlangen over?

‘Hotel van verlangen’ van Tineke Beishuizen, een heerlijk romantisch boek waar je alleen maar van kunt houden! Carine is twintig jaar geleden verlaten door haar grote liefde André zonder dat ze hem ooit heeft kunnen vertellen dat ze zwanger was. Twintig jaar later weet haar dochter Merel ook nog altijd niet wie haar vader is. Hier komt onverwachts verandering in, wanneer Merel tijdens haar vakantiebaantje als kamermeisje André ontmoet. En André vraagt dat leuke blonde kamermeisje nog mee uit ook! Er zit niet anders op: Carine zal André eindelijk de waarheid moeten vertellen. Maar het valt niet mee om contact met hem te krijgen, helemaal omdat zij niet de enige vrouw in het hotel is die zijn aandacht probeert te vangen.

Ik heb al eerder een boek van Tineke Beishuizen gelezen, namelijk Kerstmis vier je thuis. Op dat moment besefte ik hoe fijn ik haar schrijfstijl vind: ze kan in een hele korte tijd alle details over personages omschrijven, weet je in het verhaal te sleuren en schrijft ook verhalen die voor veel mensen van toepassing kunnen zijn.
In Hotel van verlangen leer je verschillende personages kennen die één ding gemeen hebben: dezelfde man die zijn voetafdruk heeft achtergelaten in hun leven. Nooit meer is hun leven normaal geweest na de ontmoeting met deze man. Hoewel je niet veel tijd hebt om de personages te leren kennen (65 bladzijdes in totaal) heb je toch een enorm goed beeld van alle dames die aan bod komen. Ik zag alle sappige situaties zo voor me, heerlijk!

Hotel van verlangen leest als een trein!’

Na het lezen van Hotel van verlangen kon ik maar een ding denken: wat zou het heerlijk zijn om een dikke roman van Tineke te lezen. Ik ben altijd een beetje teleurgesteld als het verhaal afgelopen is. Dit boek leest als een trein en ik kan dan ook, wederom, niets anders zeggen dan: aanrader!

Meer recensies lezen van de boeken van Tineke Beishuizen Klik dan hier.

Hotel van verlangen Titel: Hotel van verlangen
Auteur: Tineke Beishuizen
Verschenen: februari 2019
Pagina’s: 65
Uitgever: LOFT Books

bol-button

Rating: 4/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *