Honingzoete dagen
Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Roman

Honingzoete dagen – Sarah-Kate Lynch

Julia van de Adorable Bookclub las het boek Honingzoete dagen van Sarah-Kate Lynch. Benieuwd wat zij van het boek vond? Haar recensie lees je vandaag op de website!

Waar gaat Honingzoete dagen over?

Cherie-Lynn ‘Sugar’ Wallace volgt elke lente haar bijen naar een nieuwe stad. Dit jaar, toen ze koningin Elizabeth VI op de oude landkaart van haar opa neerzette, bleek New York haar bestemming. Daar aangekomen loopt ze behalve haar nieuwe buren – zoals de schuwe Ruby, Lola en haar zoontje Ethan, chef-kok Nate die niet van mensen houdt en de werkloze oud-portier George – vrijwel meteen de knappe Schot Theo tegen het lijf. Hoewel hij haar hart sneller doet kloppen, weigert ze daaraan toe te geven. Sugar gelooft niet meer in de liefde, maar haar bijen wel…

Het verhaal gaat over een imker genaamd Sugar die in een appartement in New York is gaan wonen met haar bijen. Dagelijks is ze bezig met het verzorgen van de bijen, de bloemen op het dakterras en de buren die in hetzelfde appartement wonen. Sugar is een welgemanierde weldoener die met haar honing de wereld wil helen en daarmee begint ze in haar omgeving. Het moment dat Sugar verhuist naar New York loopt ze letterlijk tegen de knappe Theo aan en meteen springt de vonk over tussen die twee. Theo wil haar leren kennen en weet al zeker dat zij de vrouw is waarmee hij oud wil worden, echter is Sugar nog wat terughoudender. Achter de lieve, aardige en altijd vrolijke persoonlijkheid van Sugar zit een verleden waar ze liever niet over praat. Een ding is wel zeker, haar bijen gaan er alles aan doen om Sugar gelukkig te maken en dat begint met een heuse koppelactie met de knappe Theo.

Toen ik net begon met lezen was ik verrast hoe honingzoet het verhaal letterlijk is. Sugar wordt neergezet als een lieve dame van in de dertig die overal vrienden maakt, mensen helpt en al in het eerste hoofdstuk de man van haar leven ontmoet. De hoofdstukken in het begin worden uit verschillende oogpunten verteld (de buren, Sugar, Theo en de bijenkoningin) waardoor je iedereen een beetje leert kennen maar Sugar nog niet echt. Het verhaal is daardoor oppervlakkig waardoor je er moeilijk doorheen komt. Later gaat de schrijfster gelukkig wat dieper in op het verleden van Sugar en merk je dat ze heel wat heeft meegemaakt. Echter begon ik me op een gegeven moment te ergeren aan de opdringerige Theo en zijn onvoorwaardelijke geloof in dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Als je er eenmaal aan gewend bent, is het verhaal vermakelijk om te lezen en wil je dat Sugar en Theo bij elkaar komen zodat hij eindelijk ophoudt met raar te doen. Gelukkig zien de buren en Sugar’s bijen het gebeuren en stoppen ze niet totdat Sugar samen met Theo is.

De titel ‘Honingzoete dagen’ is heel toepasselijk voor het boek en de hoofdpersonages. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn en het is ook verre van realistisch. In het begin had ik daar wel moeite mee maar zodra je het zoete kan accepteren is het een vermakelijk verhaal om te lezen op een zonnige dag met een koud drankje in je hand en uitzicht op de zee.

Honingzoete dagen Sarah-Kate LynchTitel: Honingzoete dagen
Auteur: Sarah-Kate Lynch
Verschenen: 2015
Pagina’s: 335
Uitgever: De Fontein
Originele titel: The Wedding Bees

bol-button

Rating: 3/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *